Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ Ν. ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΣΥ.ΚΑ.ΦΙ.ΑΡ. «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κατά το 3ο τετράμηνο δράσης του συλλόγου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» για την ενημέρωση των γυναικών και στα πλαίσια του προγράμματος «ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗ & ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ» που υλοποιείται στο νομό Αργολίδας και το Δήμο Νεμέας Κορινθίας, συμπεριελήφθησαν χωριά και
σύλλογοι από όλα τα διαμερίσματα. Η επιλογή έγινε με κριτήριο τις κατά τόπους εργασίες των γυναικών, τις προτάσεις των συλλόγων και την προτεραιότητα υποβολής της σχετικής αίτησης στη γραμματεία του συλλόγου. Συγκεκριμένα την τρίτη περίοδο του προγράμματος (2ο τετράμηνο έτους 2015) η δράση συνεχίστηκε στις περιοχές του Ναυπλίου, του Αχλαδοκάμπου, της Στέρνας, του Ανυφίου, του Πορτο - Χελίου, και του Αγ. Δημητρίου Επιδαύρου ενώ προγραμματισμένες είναι οι περιοχές του Άργους και του Πετριού Νεμέας με τις οποίες θα ολοκληρωθεί η δράση του τετραμήνου.
Η πρόοδος του προγράμματος γίνεται κανονικά στα πλαίσια του προγραμματισμού και η συμβολή των συλλόγων που παίρνουν μέρος είναι ουσιαστική αφού για να υλοποιηθεί το πρόγραμμα χρειάζεται ακρίβεια και προγραμματισμός.
Οι Εθελόντριες του συλλόγου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» δε σταματούν ούτε λεπτό να επισημαίνουν την προτεραιότητα και τη σημασία της εκπαίδευσης, αλλά και την ακριβή προσέλευση στο ραντεβού για τον Υπέρηχο την προγραμματισμένη ώρα έτσι που να μη σπαταλείται χρόνος και να μη χάνονται ραντεβού.
Παράλληλα γίνεται και ενημέρωση των γυναικών και για άλλες δράσεις του συλλόγου όπως: Διακοπή καπνίσματος, Ψυχολογικής υποστήριξης ασθενών με καρκίνο, Εκπαίδευση εθελοντών και προώθηση της αιμοδοσίας με σκοπό τη συμμετοχή των γυναικών και σε άλλα προγράμματα. 
Σύλλογοι ορεινών και απομακρυσμένων χωριών με επιμονή ζήτησαν να επαναληφθεί το πρόγραμμα στο χωριό τους γιατί οι δυσκολίες προσέγγισης είναι μεγάλες (Αχλαδόκαμπος, Πόρτο Χέλι, Αγ. Δημήτριος Επιδαύρου κ.λ.π.)
Ο σύλλογος «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ευχαριστεί τους γιατρούς που παίρνουν μέρος στο πρόγραμμα κ.κ. Αντώνη Λυκάκη και Γεώργιο Δωροβίνη (Μαιευτήρες – Γυναικολόγους) καθώς και τον κ. Χαρίλαο Μπαρλιά (Ακτινολόγο – Ακτινοδιαγνώστη) για τη συνεπή τους παρουσία και την προαγωγή του προγράμματος.
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γυναίκες 25 – 65 ετών και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη. Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Για πληροφορίες: Γραφεία συλλόγου «Η Αλληλεγγύη» (Γούναρη 47), τηλέφωνο επικοινωνίας: 2751068858 και 6946222989.

Η Γραμματέας του προγράμματος
Νατάσα Μαρλαγκούτσου