Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Το νέο πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Το παράδειγμα της Αργολίδας

Η «Χρυσή Αυγή» αλλάζει. Αλλάζει και εσωτερικά, αλλά και σαν εικόνα προς τον έξω κόσμο. Η εικόνα των τριάντα απομονωμένων μαχητών που, ντυμένοι με
στρατιωτικές φόρμες και άρβυλα περίμεναν τον εχθρό κλεισμένοι στο σιδηρόφραχτο γραφείο τους, στην Πρόνοια Ναυπλίου, αποτελεί παρελθόν.
Σήμερα, συναντάς ομάδες νεαρών, ντυμένων φυσιολογικά, να γυρνάνε στα χωριά, να μοιράζουν το υλικό τους  και να μιλάνε με τους αγρότες στα καφενεία.
Σήμερα, συναντάς τον βουλευτή τους σε όλες τις εκδηλώσεις, επίσημες και ιδιωτικές, να συναναστρέφεται με τον κόσμο και να ανταλλάσει απόψεις και πληροφορίες.
Γιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Αξιωματικοί, ακόμη και Ιερείς, δεν διστάζουν να υποστηρίζουν δημόσια ότι «αυτό το κόμμα έχει πατριωτικές και σταθερές θέσεις».


Και οι άλλοι; Οι τριάντα με τις αρβύλες και τα συνθήματα του τύπου «Αίμα - Τιμή - Χρυσή Αυγή»; Παραμένουν και αυτοί. Μόνο που όπως όλα δείχνουν, κατάλαβαν πως αυτή η εμφάνιση, απωθεί τον πολύ κόσμο που ψηφίζει και «φύλαξαν τις στολές τους στο μπαούλο». Μετέτρεψαν το πάθος σε λειτουργική πολιτική δράση και… τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να εμφανίζονται.
Οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής, που (στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015) μειώθηκαν κατά 1500 στην Αργολίδα, δείχνουν να ανακάμπτουν. Δείχνουν ακόμη ότι γίνονται ψηφοφόροι λόγω σύμφωνης γνώμης και όχι ψηφοφόροι λόγω εκδίκησης προς τα μνημονιακά κόμματα.

Ο Γιώργος Γαλέος (στο μέσον) στο Στρασβούργο
με τους Ευρωβουλευτές Επιτήδειο και Φουντούλη
Αποφασιστικός παράγων αυτής της αλλαγής υπήρξε ο βουλευτής Αργολίδας της Χρυσής Αυγής. Ο εξ Επιδαύρου, Οικονομολόγος Γιώργος Γαλέος (η μητέρα του, το γένος Βερδελή). Μορφωμένος, με ευγενική συμπεριφορά, ακούραστος συμπαραστάτης των πολιτών που νοιώθουν την αδικία στο πετσί τους και, πρώτος στις εκδηλώσεις Τιμής και Μνήμης, όπως πρόσφατα στο Αγιονόρι.
Η εκλογική μάχη της 20ηςΣεπτεμβρίου, θα είναι μια δύσκολη μάχη για την Χρυσή Αυγή και τον Γιώργο Γαλέο. Το ΠΑΣΟΚ που ανακάμπτει (στην Αργολίδα) και ο Γιάννης Μανιάτης που δείχνει να αναζητά και πάλι τις χαμένες ρίζες του με την κοινωνία, αποτελούν μεγάλη απειλή.
Ποιος θα είναι ο τρίτος Βουλευτής Αργολίδας θα κριθεί τις τελευταίες ημέρες. Τότε που τα δύο κόμματα θα μπορούν με αξιοπιστία να κάνουν την αποτίμηση της προσπάθειάς τους και οι ψηφοφόροι θα έχουν αποφασίσει, με τι κριτήρια θα επιλέξουν το τρίτο κόμμα (στην Αργολίδα) και ως εκ τούτου, τον τρίτο Βουλευτή που θα τους εκπροσωπεί.
Κυναίγειρος
http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr/2015/08/blog-post_61.html#more