Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Συλλήψεις στην Αργολίδα

Αποτέλεσμα εικόνας για Συλλήψεις για κλοπές και ναρκωτικά στην Αργολίδα
Οι συλλήψεις έγιναν στα πλαίσια οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων στην Πελοπόννησο με στόχο την εξάλειψη της εγκληματικότητας.
Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκαν από την 28.7.2015 έως και χθες (31.7.2015), ευρείες αστυνομικές επιχειρήσεις στις ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας, της Αρκαδίας, της Κορινθίας, της Λακωνίας και της Μεσσηνίας.
Οι επιχειρήσεις οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.
Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων, έγιναν έλεγχοι σε 1030 άτομα, εκ των οποίων 770 ήταν ημεδαποί και 260 ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε 838 οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν 169 άτομα, από τα οποία ενενήντα 98 ήταν ημεδαποί και 71 ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 53 άτομα.
Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
  • Ένας 22χρονος ημεδαπός στην Αργολίδα, για ληστεία. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άργους, ο 22χρονος, την 28.7.2015, στη Νέα Κίο Αργολίδας, με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε κόσμημα από ηλικιωμένη ημεδαπή, ενώ την 29.7.2015 πρώτες πρωινές ώρες, στο Άργος Αργολίδας, με την απειλή βίας αφαίρεσε κινητό τηλέφωνο από ανήλικο ημεδαπό.
  • Μία αλλοδαπή στην Αργολίδα, γιατί σε βάρος της εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ρουμανικών Αρχών, για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επικίνδυνη σωματική βλάβη, πράξεις που έγιναν  το έτος 2005 στη Ρουμανία.
  • Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για ναρκωτικά.
  • Ένας αλλοδαπός στην Αργολίδα, για κλοπή.
  • Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για καταδικαστικό έγγραφο.
  • Ένας ημεδαπός στην Αργολίδα, για παραβίαση σφραγίδας Αρχής.
  • Δύο ημεδαποί στην Αργολίδα, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Τρεις αλλοδαποί στην Αργολίδα, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.