Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

TO ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Ψάρι στο φούρνο με πατάτες, ντομάτες, θυμάρι
Το μυστικό είναι
μισό ποτήρι λευκό κρασί.
Υλικά
  • Ένα ψάρι για φούρνο (τσιπούρα, λιθρίνι κλπ) 600-800 γραμμάρια
  • 4 πατάτες μέτριες
  • 4 ντομάτες μέτριες
  • 1 λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι
  • Μαϊντανό, θυμάρι
  • Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί
  • Λίγο νερό
Εκτέλεση
  • Ανάψτε το φούρνο στους 200 βαθμούς 
  • Πλύντε καλά το ψάρι και σκουπίστε το με χαρτί κουζίνας
  • Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε πολύ λεπτές φέτες ή πολύ μικρά κομμάτια για να ψηθούν
  • Ψιλοκόψτε και το κρεμμύδι
  • Κόψτε τις ντομάτες σε ροδέλες
  • Κόψτε το λεμόνι σε ροδέλες
  • Βάλτε το ψάρι στο ταψάκι πυρέξ, αλατίστε το και στις δύο πλευρές και μέσα στην κοιλιά
  • Βάλτε μια ροδέλα λεμόνι στην κοιλιά του ψαριού, μαϊντανό και θυμάρι
  • Τοποθετήστε το κρεμμύδι κομμένο παντού στον πάτο του ταψιού
  • Τοποθετήστε τις πατάτες και τις ντομάτες από πάνω
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • Ελαιόλαδο παντού
  • Ρίξτε ένα ποτήρι νερό και το λευκό κρασί
  • Αφήστε το ψάρι να ψηθεί για 30-40 λεπτά το πολύ