Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

ΦΟΥΓΑΡΟ NEWSLETTER

 ΘΕΡΙΝΟ ΩΡΑΡΙΟ 
ΤΕΤΑΡΤΗ - ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 6μμ ΕΩΣ ΑΡΓΑ!!
Μια βραδιά αφιερωμένη στην ποίηση, την Κυριακή, 12 Ιουλίου στις 8 μμ στο Αίθριο 2 του Φουγάρου. Ο οικουμενικός ποιητικός λόγος θα καταστεί ο κοινός τόπος της συνάντησης ελλήνων και ξένων ποιητών!

Τιμώμενοι θα είναι οι ποιητές της Αργολίδας και οι φετινοί νικητές του διαγωνισμού για το “Βραβείο για μικρές εκδόσεις ποιημάτων Michael Marks” στο Λονδίνο και στο Εδιμβούργο, καθώς και ο Διευθυντής του διαγωνισμού ποίησης στη Μεγάλη Βρετανία.


Οι ποιητές θα απαγγείλουν ποιήματά τους και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τους γνωρίσει από κοντά και να συζητήσει μαζί τους.

Το Θέατρο στο Φουγάρο
Οι οδοιπόροι μιας αλλιώτικης σκακιέρας
Αίθριο 2
Παρασκευή 10 Ιουλίου στις 9 μμ


Το Μουσικό Σχολείο έρχεται την Παρασκευή 10 Ιουλίου στο Φουγάρο για να μας παρουσιάσει ένα πρωτότυπο μουσικοθεατρικό δρώμενο με σημείο αναφοράς το σκάκι.

Μέσα από μια επιλογή κειμένων ("Ο Χορός στη Σκακιέρα", Τζωρτζακάκη Κατερίνα/ «Οι δραπέτες της σκακιέρας», Ευγένιος Τριβιζάς/ Ποιήματα των Ν. Λυγερού και Α. Καϊμακλιώτη) το σκάκι αξιοποιείται σκηνογραφικά και φιλοσοφικά για να αναδειχτεί η σύγκρουση ανάμεσα σε αντίθετες ιδέες και αρχές. Ένας παραλληλισμός με τη ζωή, απ' όπου γεννώνται ερωτήματα και ξεκινά ένας διάλογος πάνω στα 64 ασπρόμαυρα τετράγωνα. Ο αιώνιος πόλεμος μεταξύ του «άσπρου και του μαύρου» λαμβάνει άλλη διάσταση και γίνεται - με όχημα τη θεατρική Τέχνη - ένα παιχνίδι που εξερευνά τα όρια του ανθρώπινου μυαλού και την αξία της ελευθερίας. Τo δρώμενο αναφέρεται έμμεσα και στον έρωτα, με σκακιστικούς όρους, καθώς το σκάκι έχει πολλά κοινά με μια ερωτική συνθήκη!

Θέατρο για βρέφη
Ευούλα και Μωράκι, Μωράκι και Ευούλα, μια ατέλειωτα τρυφερή, ιστορία αγάπης
Η Νέα Βιβλιοθήκη
Σάββατο 11 Ιουλίου στις 6 μμ


Ένα θεατρικό εργαστήρι για βρέφη 4-30 μηνών θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Ιουλίου στις 6 μμ, στη Νέα Βιβλιοθήκη στο ΦΟΥΓΑΡΟ, από το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ένα εργαστήρι βιωματικό, όπου βρέφη και γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν μέσα από την κίνηση, τα εικαστικά, το θέατρο και τη μουσική.

Οι Εκθέσεις στο Φουγάρο
THE GALLERY
POP UP #1 Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης από τη συλλογή Φ. Κυριακοπούλου
Η εικαστικός και δημιουργός του Χώρου Τέχνης Φουγάρο,
Φλωρίκα Π. Κυριακοπούλου, επιλέγει και επιμελείται μία «
POP UP» έκθεση με έργα από τη συλλογή της. Έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, μικτής τεχνικής, κατασκευών, video και φωτογραφίας.

Έκθεση από τα Εργαστήρια του Φουγάρου
Το Οικολογικό
Μέχρι την Κυριακή 26 Ιουλίου


Το Φουγάρο φιλοξενεί στο χώρο «Οικολογικό», τιμητική έκθεση με τις δημιουργίες όσων παρακολούθησαν τα τμήματα των εργαστηρίων του για την περίοδο 2014 – 15.

Το Ευ Ζην στο Φουγάρο
Le Café
Μπαίνοντας πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού, τo Φουγάρο Le Café αναλαμβάνει να μας δροσίσει με cocktail και βαρελίσιες μπύρες σε special τιμές!
Υπέροχες γεύσεις σε ακόμα χαμηλότερες τιμές στο νέο καλοκαιρινό μενού μας! Μεταξύ άλλων μπορείτε να δοκιμάσετε καρμπονάρα με φρέσκα ζυμαρικά και μπιφτέκι γαλοπούλας σε ψητό ψωμάκι!
Εβδομαδιαία καθημερινά προγράμματα για παιδιά 4-12 ετών.
Κάθε εβδομάδα θα είναι αφιερωμένη σε μια ενότητα, την οποία θα προσεγγίσουμε με διαφορετικές μορφές τέχνης : αφήγηση, προβολές, αρχιτεκτονική, θέατρο, ζωγραφική, γλυπτική, μουσική, ψηφιακή επεξεργασία, σκηνογραφία, κόσμημα, land art.
Αυτή την εβδομάδα 13/7 - 17/7 ταξιδεύουμε στην παλαιολιθική, μεσολιθική και νεολιθική εποχή, γνωρίζοντας δεινόσαυρους και πρωτόγονους ανθρώπους.Παράλληλα οι μικροί μας εξερευνητές θα επισκεφτούν τους αρχαιολογικούς χώρους της Αρχαίας Τίρυνθας και της Αρχαίας Ασίνης, όπου θα εμπνευστούν για να δημιουργήσουν τα δικά τους έργα τέχνης!

Συνεχίζεται...
Σάββατο 11 Ιουλίου στις 6 μμ για παιδιά και 7.30 μμ για ενήλικες
Ο "μαγικός καθρέπτης" ή η ψηφιακή αυτοπροσωπογραφία
Εργαστήριο μεγάλων και μικρών με τη Γιάννα Καραγιάννη


Ελάτε να γνωρίσουμε τις ιδιαίτερες δυνατότητες της ψηφιακής τέχνης μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας!

Η δική σας φωτογραφία θα γίνει το πορτραίτο ώστε να δοκιμάσουμε διαφορετικούς τρόπους–τεχνοτροπίες που μας εκφράζουν. Στην ολοκλήρωση του κύκλου διαλέγουμε ένα έργο και το τυπώνουμε σε χαρτί και σε T-shirt.

Συνεχίζεται...

Στα Εργαστήρια του Φουγάρου διδασκόμαστε την κατασκευή χειροποίητων κοσμημάτων με πρώτη ύλη το μέταλλο, συνδυάζοντας σύρμα με εναλλακτικά υλικά.

Στον πρώτο κύκλο συναντήσεων (10/6–1/7) γνωρίσαμε τα εργαλεία μας και κάναμε συναρμογές με έτοιμα υλικά. Στο δεύτερο κύκλο (8/7–29/7) θα κατασκευάσουμε από την αρχή κοσμήματα με σύρμα.
Το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας ταξιδεύει και έρχεται στο Φουγάρο για να μας προσφέρει για 4 βράδια, 16 επιλεγμένα έργα του! Μικρά εγχώρια διαμάντια που αναμένουν τους λάτρεις της 7ης Τέχνης να τα ανακαλύψουν!
Προσφορές σε όλα τα καλοκαιρινά είδη από 30% έως 60% !

ΦΟΥΓΑΡΟ
Ασκληπιού 98, 211 00 Ναύπλιο
Απέναντι από το στρατόπεδο ΚΕΜΧ, στην έξοδο της πόλης προς την Επίδαυρο.
τηλ. 2752047300 / e-mail: info@fougaro.gr / www.fougaro.gr