Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

“Fuel control” στα δρομολόγια των δημοτικών οχημάτων – Ποιοι Δήμοι της Αργολίδας ξέμειναν από καύσιμα

Προβλήματα στη λειτουργία των υπηρεσιών των Δήμων, με πρώτη την υπηρεσία
καθαριότητας, προκαλεί το κλείσιμο των τραπεζών.
Στον Δήμο Κορινθίων δεν έγινε αποκομιδή απορριμμάτων λόγω έλλειψης καυσίμων, και όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Χρήστος Μελέτης, μόνο ένα απορριμματοφόρο κινήθηκε μαζεύοντας τα σκουπίδια από το νοσοκομείο και την αγορά της πόλης.
Ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής υπογράμμισε ότι με απόφασή του από την Δευτέρα, έχουν περιοριστεί οι κινήσεις των οχημάτων του Δήμου στο ελάχιστο.
Στην Ερμιονίδα ο δήμαρχος Δημήτρης Σφυρής, τόνισε ότι τα καύσιμα που έχει ο δήμος επαρκούν ως Τρίτη για να γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων.
Στο Ναύπλιο ο δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος υπογράμμισε ότι «κινούμαστε με μετρητά, γιατί οι προμηθευτές καυσίμων θέλουν μετρητά, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν τις εταιρείες» κι εξήγησε πως δεν υπάρχει η πίστωση της μιας εβδομάδας.
Στον Δήμο Μονεμβασιάς για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση και να εξοικονομήσουν καύσιμα, έχουν σταματήσει κάθε χωματουργική και άλλη εργασία που γινόταν, ανέφερε ο αντιδήμαρχος Κώστας Μαυρομιχάλης ενώ σημείωσε πως έχουν μειώσει τις ημέρες αποκομιδής των απορριμμάτων.
Αποθέματα σε καύσιμα διαθέτει ο Δήμος της Ρόδου για την τρέχουσα περίοδο, τα οποία, όμως, εφόσον συνεχιστεί αυτή η κατάσταση με τις τράπεζες, αναμένεται να διαρκέσουν για ακόμα δύο-τρεις εβδομάδες.
Παρόλο που στο δήμο Μεσολογγίου είχε γίνει μέριμνα για την προμήθεια καυσίμων, ξεκινάει περιορισμός δρομολογίων των απορριμματοφόρων.
Προκειμένου ο Δήμος Σίφνου να μπορέσει να κινήσει τα οχήματά του και να ανταποκριθεί εγκαίρως στα αιτήματα εκκένωσης βόθρων, οι αιτούντες εκκένωση βόθρου θα πρέπει να περνάνε από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου να πληρώνουν προκαταβολικά το κόστος εκκένωσης με μετρητά, ούτως ώστε ο Δήμος να μπορεί να προμηθευτεί καύσιμα για την κίνηση των λυματοφόρων οχημάτων του.
Προβλήματα ξεκίνησε να αντιμετωπίζει από χθες και ο Δήμος Τριφυλίας με την προμήθεια υγρών καυσίμων για τα οχήματά του, καθώς οι προμηθευτές τον ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να τον εξυπηρετήσουν.
Σε περικοπές κίνησης οχημάτων και μηχανημάτων του προχωρά ο δήμος Αλεξανδρούπολης.
Στέρεψαν από καύσιμα και η Ικαρία και οι Φούρνοι.
Ο δήμαρχος Κομοτηνής και το επιτελείο του κάνουν προσπάθεια ώστε να αντεπεξέλθουν στην τρέχουσα καθημερινότητα, διασφαλίζοντας τουλάχιστον την καθαριότητα στην πόλη, ώστε να μην ενσκήψουν περαιτέρω ζητήματα.
Ο Δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλετσος και οι Αντιδήμαρχοι έκαναν μεγάλο αγώνα να βρουν τρόπο ώστε ο Δήμος να προμηθευτεί καύσιμα.
Στο δήμου Πύργου, η Διεύθυνση Καθαριότητας- Ανακύκλωσης & Πρασίνου, ανακοίνωσε επισήμως, ότι λόγω έλλειψης καυσίμων, διακόπτεται η αποκομιδή των σκουπιδιών.
Σε αναγκαστικό περιορισμό των δρομολογίων των απορριμματοφόρων προχωρούν και οι Δήμοι Καβάλας καιΠαγγαίου.
…και αυτές είναι λίγες μόνο από τις περιπτώσεις που έρχονται καθημερινά στην επιφάνεια!
http://www.aftodioikisi.gr/dimoi/fuel-control-sta-dromologia-ton-dimotikon-oximaton-poioi-dimoi-xemeinan-apo-kafsima