Κυριακή 5 Ιουλίου 2015

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Του Δημάρχου ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ. ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Του Δημάρχου ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ.
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΗΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Ως δήμαρχος του δήμου Άργους Μυκηνών της εδώ και 7.000 χρόνια συνεχώς
κατοικούμενης περιοχής, καθορισμένη ως η αρχαιότερη στην Ευρώπη, με μια ιστορία που τη γνωρίζει όλος ο πολιτισμένος κόσμος, χαρακτηρισμένη ως μητέρα των γραμμάτων και των τεχνών, καθώς επίσης και της δημοκρατίας.
Θα ήθελα να μου δώσετε λίγο από το χρόνο σας και να διαβάσετε αυτό το κείμενο.
Κύριοι, ο Ελληνικός λαός είναι ένας υπερήφανος λαός , ένας λαός με ιστορία και πολιτισμό που χρονολογείται πάρα πολλές χιλιάδες χρόνια πριν. Τον πολιτισμό αυτό οι Έλληνες δεν τον κράτησαν για τον εαυτό τους αλλά τον έδωσαν απλόχερα για να εξελιχθεί η Ευρώπη και η ανθρωπότητα.
Η αυτοκρατορία των Ελλήνων του Μ. Αλεξάνδρου κυριάρχησε σε όλο τον τότε γνωστό κόσμο, όχι όμως για να πλουτίσει και να γεμίσει τα θησαυροφυλάκια της με χρήματα από τους λαούς που κατακτούσε, αλλά σκοπός και στόχος του Μεγάλου βασιλιά των Ελλήνων του Αλέξανδρου που ήταν μαθητής του μεγάλου Έλληνα δάσκαλου Αριστοτέλη, ήταν να κάνει καλύτερο τον κόσμο γιατί πίστευε ότι έτσι θα πάει μπροστά η ανθρωπότητα και θα μεγαλουργήσουμε.
Ξεκίνησε λοιπόν το διαφωτισμό της οικουμένης και πριν περίπου 2.500 χρόνια έδωσε τα φώτα του πολιτισμού( τέχνες , γράμματα ) στον τότε γνωστό κόσμο. Έφτιαξε οργανωμένες πόλεις για να ζήσουν οι άνθρωποι, με σχολεία, εργαστήρια ,εδραίωσε τη δικαιοσύνη και απέτρεψε την αυτοδικία, έφτιαξε ιατρεία, βιβλιοθήκες για να διδαχθούν όλοι φιλοσοφία, αστρονομία, γεωμετρία, μαθηματικά, ιστορία και όλες τις άλλες επιστήμες που ακόμα τις αποκαλείτε με δικά μας Ελληνικά ονόματα. Η οικουμένη από όπου πέρασαν οι Έλληνες έγινε καλύτερη. Πάνω στους δικούς μας επιστήμονες, φιλοσόφους και τεχνοκράτες στηρίχθηκαν οι μετέπειτα Ρωμαίοι και Βυζαντινοί για να εξελίξουν περισσότερο αυτό που με μια λέξη ονομάζουμε Ευρωπαϊκό πολιτισμό.
Κύριοι από την Ελλάδα ξεκίνησε αυτό που σήμερα εσείς διαχειρίζεσθε.
Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί ποτέ, αν εσείς υπηρετείτε τις ίδιες αρχές με αυτές που υπηρέτησαν οι Έλληνες όταν κρατούσαν το τιμόνι του κόσμου στα χέρια τους ;
Κύριοι, ζητώ να σεβαστείτε την πατρίδα μου, που αυτό τον καιρό περνάει πάρα πολύ δύσκολες ώρες. Οι Έλληνες στο δημοψήφισμα φώναξαν σε όλους εσάς ότι ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ και ότι δε θα ανεχθούν άλλα βαριά μέτρα. Μη κάνετε το λάθος να πιστέψετε ότι μόνο το ποσοστό του ΟΧΙ είναι εκείνο που διαφωνεί με δυσβάστακτα μέτρα. Όλοι οι Έλληνες είναι απέναντι σε τέτοια μέτρα, όπως και σε ποσοστό πάνω από 80% δηλώνουν ότι όλες οι προσπάθειες πρέπει να γίνουν εντός της ΕΥΡΩΠΗΣ. Δύο πράγματα μπορώ να σας διαβεβαιώσω, στη πατρίδα της δημοκρατίας οι Έλληνες θα μείνουμε μονιασμένοι και θα συνεχίσουμε να αισθανόμαστε την Ευρώπη ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ γιατί όλοι εδώ πιστεύουμε ότι η ΕΛΛΑΔΑ είναι η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !
Όλους εσάς λοιπόν τους Ηγέτες της πατρίδας μας της Ευρώπης, σας παρακαλώ να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και να έχετε στο μυαλό σας ότι η ΙΣΤΟΡΙΑ δε συγχωρεί, θα σας κατακρίνει αν σε αυτούς που σας έδωσαν τα πάντα, συνεχίσετε να τους συμπεριφέρεσθε σα να θέλετε να τους εξαφανίσετε.
Βέβαια δεν παραγνωρίζω και δικές μας αβλεψίες, ακόμα και κάποια λάθη που έγιναν από μεριάς μας, με αποτέλεσμα να εκτεθούμε στα μάτια σας, όμως εκεί θα πρέπει να φανεί η μεγαλοψυχία του πολιτισμού σας.
Δεν θέλω να μου πείτε λόγια, περιμένω να δω τα αποτελέσματα των πράξεων σας. Θα ήθελα όμως πριν πάρετε την οποιαδήποτε απόφαση, με τα μάτια της ψυχής σας για μια στιγμή, να ψάξετε να συναντήσετε και να σταθείτε μπροστά στους γονείς μας. Το Μ. Αλέξανδρο, το Σωκράτη, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Πυθαγόρα, τον Πλούταρχο, το Λυσία, τον Αριανό, τον Όμηρο και εκατοντάδες άλλους προγόνους μας, που υπήρξαν ΜΕΓΑΛΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΙ, σε τέχνες και επιστήμες. Όλοι αυτοί, δεν είναι μόνο γονείς των Ελλήνων αλλά είναι γονείς και όλων των Ευρωπαίων, που έβαλαν τις βάσεις για να πάει η ανθρωπότητα μπροστά, τμήμα της οποίας εσείς σήμερα διαχειρίζεσθε……
ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΓΑ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΤΕ;
Κύριοι αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και της δύναμης που σας δίνουν τα αξιώματα σας, ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ για όλους τους λόγους που σας παρέθεσα, αλλά και για πολλούς άλλους που και σεις από μόνοι σας γνωρίζετε λόγω της άρτιας μόρφωσης σας.
Τέλος σας παρακαλώ, ΑΠΟΜΟΝΩΣΤΕ αυτούς που στις πατρίδες σας λένε ότι για όλα φταίνε οι ΈΛΛΗΝΕΣ.
Μέσα από την καρδιά μου σας ευχαριστώ για ό,τι καλό θα κάνετε για την πατρίδα μου, που με την ευρύτερη έννοια είναι και πατρίδα όλων των πολιτισμένων ανθρώπων δηλαδή και δική σας.


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΜΠΟΣΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΓΟΥΣ - ΜΥΚΗΝΩΝ
.