Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ »

Σημεία τοποθετήσεων στην τηλεόραση του MEGA και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ


Αθήνα, 30 Ιουλίου 2015 
1.Η Ελλάδα τραγικό παγκόσμιο παράδειγμα καταστροφικής και παρανοϊκής
πολιτικής, πως χρεοκόπησε μια χώρα με πρωτογενές πλεόνασμα, θετικό ρυθμό ανάπτυξης, μείωση της ανεργίας, αδύναμη αντιπολίτευση, πρόσφατα εκλεγμένη κυβέρνηση. Όλα αυτά σε μια ευρωπαϊκή οικονομία με φτηνό πετρέλαιο, υποτιμημένο νόμισμα ευρώ, υψηλή τραπεζική πιστωτική ρευστότητα, χαμηλά διεθνή επιτόκια, καλή χρονιά για τον τουρισμό.
2.Ο κ. Τσίπρας χρεοκόπησε τη χώρα σε 6 μήνες, τη θυσίασε στο βωμό των εσωκομματικών ισορροπιών στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Χάνουμε 2.8 δις € τη βδομάδα από τα capital controls. Επέλεξε ο ίδιος Βαρουφάκη, Ζωή, Λαφαζάνη, Καμμένο. Είναι ο ίδιος υπεύθυνος για τις πράξεις τους. Ο Μοσκοβισί δηλώνει ότι η μόνη δουλειά του Βαρουφάκη επί έξι μήνες, ήταν να ΜΗΝ κάνει διαπραγμάτευση, γεγονός που κατάφερε πολύ καλά.
3.Λαϊκισμός και δημαγωγία είπε ο κ. Τσίπρας για όσους ισχυρίζονται ότι μπορούν να σκίσουν τα μνημόνια σε μια μέρα, με ένα άρθρο. Προφανώς κοιτάζεται στον καθρέφτη του. Ο δυϊσμός του, ταυτόχρονα σκληρά μνημονιακός και δήθεν αθώος αντιμνημονιακός, δεν μπορεί να λειτουργεί σε βάρος της χώρας. Να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση GREXIT, δραχμής. Ότι δεν υπάρχει δήθεν πραξικόπημα και δήθεν εκβιαστική συμφωνία, αφού τη διαμόρφωσε και την υπογράφει ο ίδιος!!!
4.Να απαντήσει στην ερώτηση Γεννηματά για την επιτροπή του Plan B, τα συμπεράσματα, την προετοιμασία. Ανάγκη για Οδικό Χάρτη, υλοποίηση πρώτης αξιολόγησης, έναρξη συζήτησης για απομείωση χρέους, ιδιοκτησία του προγράμματος, υλοποίηση εντολής Συμβουλίου Αρχηγών, απλή αναλογική, επίλυση του θέματος της ΠτΒ.
5.Αν δεν συνειδητοποιήσουμε ότι δεν υπάρχουν ουτοπικοί παράδεισοι όπου ρέουν δισεκατομμύρια ευρώ, είτε στην Κίνα, είτε στην Ρωσία, είτε οπουδήποτε αλλού, αλλά ότι μόνο η πραγματικότητα της Ευρώπης είναι ελπιδοφόρα, δεν θα έχει σωτηρία αυτή η χώρα. Η χώρα μπορεί να σωθεί αν κάνουμε αυτό που έκαναν η Πορτογαλία, η Ιρλανδία και η Κύπρος, δηλαδή συνένωση των δυνάμεων του έθνους για το οποίο παρακαλούσε το ΠΑ.ΣΟ.Κ. από το 2010, σε ώτα μη ακουόντων και από τη Ν.Δ. και από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α.
6.Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ στην εθνική διαπραγματευτική ομάδα, ένα ΝΑΙ στη Συμφωνία με την Ευρώπη και θα κάνουμε την αυστηρότατη κριτική μας στην Κυβέρνηση όταν έρθει η ώρα. Πάνω από το οποιοδήποτε κομματικό συμφέρον, το ΠΑ.ΣΟ.Κ. βάζει το συμφέρον της πατρίδας.
7.Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν στηρίζει τον κ. Τσίπρα και την Κυβέρνησή του. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. στηρίζει την Ελλάδα στην πιο δύσκολη στιγμή που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια, με λάθη της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, και βεβαίως τα τεράστια πολιτικά προσωπικά λάθη του Πρωθυπουργού, κ. Τσίπρα, δεδομένου ότι ζούμε σε ένα Πρωθυπουργοκεντρικό Σύστημα. Δεν θα περάσει η μεσαιωνική αντιμεταρρύθμιση Μπαλτά στην Παιδεία, που εξυπηρετεί μόνο κομματικά συμφέροντα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και καταστρέφει κάθε προοπτική ανάπτυξης.
Ηθικό μειονέκτημα ΣΥ.ΡΙΖ.Α. αντί για ηθικό πλεονέκτημα αριστεράς. Υπουργοί με offshore, συγγενείς υπουργών με αναλήψεις λίγο πριν τα capital controls.
8.Στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. θεωρούμε ότι δεν πρέπει η χώρα να προχωρήσει σε εκλογές. Δεν φοβόμαστε τις εκλογές, όμως θα αποτελεί ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Τσίπρα εάν για άλλη μια φορά μέσα στην ίδια χρονιά οδηγηθούμε σε εκλογές που πολύ πιθανά δεν θα λύσουν κανένα πρόβλημα. Τα περισσότερα είναι εσωτερικά προβλήματα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που οφείλει ο κ. Τσίπρας να τα λύσει ενδοκομματικά και όχι να τα μεταφέρει ως προβλήματα στην ελληνική κοινωνία και στην ελληνική οικονομία. Το τελευταίο που χρειάζεται η εθνική οικονομία αυτή τη χρονική στιγμή, με τις τράπεζες κλειστές, με τους μικρομεσαίους σε απόγνωση, με την ανεργία στα ύψη, είναι πολιτική αβεβαιότητα και αστάθεια. Αυτό που έχουμε όλοι ανάγκη είναι η σταθερότητα, η προοπτική και η ενότητα δυνάμεων.
9.Έναντι των μνημονίων και ιδιαίτερα αυτού με την υπογραφή Τσίπρα, του κορυφαίου «φορομπηχτικού», υπάρχουν συμφωνίες που απελευθερώνουν ανθρώπους, κοινωνίες, παραγωγικές δυνάμεις. Γιατί δεν πάμε σε τέτοιου είδους λύσεις σοσιαλδημοκρατικού χαρακτήρα, εκεί που πηγαίνουν πολλές χώρες στην Ευρώπη;
10.Καμία στροφή Τσίπρα ούτε στο ρεαλισμό, ούτε στην Κεντροαριστερά. Αιχμάλωτος των ψεμάτων, ιδεοληψιών και δημαγωγιών του. Το ΠΑ.ΣΟ.Κ. με νέο αυτοδύναμο λόγο, τρίτο πόλο, ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Ήμασταν μόνοι μας απέναντι στα Ζάππεια της Ν.Δ. και τα προγράμματα της ΔΕΘ του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προχωρούμε σε ανασυγκρότηση από τα κάτω, από την κοινωνική βάση.
11.Δεν ανεχόμαστε ούτε απορρύθμιση της νεοφιλελεύθερης συντηρητικής Δεξιάς, ούτε αντιμεταρρύθμιση της δήθεν ριζοσπαστικής Αριστεράς. Αυτονομία του προοδευτικού χώρου για διαφοροποίησή του από πολιτικές πρακτικές, που επέτειναν την κρίση κοινωνίας και δημοκρατίας, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ οδηγεί σε νέα πολιτική και οικονομική αστάθεια.
12.Στη χώρα μας κάνουμε μια συνολική ειλικρινή προσπάθεια, να ανασυγκροτήσουμε την ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία. Η Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Φ. Γεννηματά, με όρισε επικεφαλής αυτής της σημαντικής εθνικής Πρωτοβουλίας. Θέλουμε να στείλουμε όλοι μαζί ένα μήνυμα: Τέλος τα λάθη του παρελθόντος, ανοίγουμε πια το μυαλό και την εμπειρία μας σε μια Ελλάδα που μπορεί και πρέπει να παράξει πλούτο με μεταρρυθμίσεις, με αειφορία, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας. Σε μια οικονομία Κυκλική, Βιώσιμη, Έξυπνη, Εξωστρεφή, Καινοτομική. Αυτή είναι η ελπίδα και η προοπτική της χώρας. Αυτός ο τόπος έχει πλούτο, αρκεί να τον αξιοποιήσουμε.
13.Το τελευταίο χρονικό διάστημα υπήρξαν ορισμένες πολύ καλές Πρωτοβουλίες, όπως π.χ. η Πρωτοβουλία της ΕΛΙΑΣ, η Πρωτοβουλία των 58, δημιουργία νέων Κινήσεων. Συνολικά είχαμε έντονη κινητικότητα, η οποία μας επιτρέπει να βλέπουμε πια με πολύ μεγαλύτερη αισιοδοξία το θέμα της ενοποίησης όλων των φιλοευρωπαϊκών σοσιαλδημοκρατικών δυνάμεων.
14.Τις αμέσως επόμενες μέρες θα ανακοινώσουμε κείμενο – πλαίσιο για την ενότητα όλων αυτών των δυνάμεων, που εκφράζουν κατά την άποψή μας πάνω από το 20% του ελληνικού λαού. Πρόκειται για πολιτικές δυνάμεις οι οποίες έχουν μια πολύ ισχυρή βάση σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Περιττεύει να πω ότι στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι Σοσιαλδημοκράτες είτε κυβερνούν, είτε είναι κυβερνητικοί εταίροι σε κυβερνήσεις συνασπισμού. Στην πραγματικότητα αποτέλεσαν τον βασικό μοχλό ο οποίος έσωσε τη χώρα, όταν στο Συμβούλιο Κορυφής ο Πρόεδρος της Γαλλίας, κ. Ολάντ, ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας, κ. Ρέντσι, ο Αντικαγκελάριος της Γερμανίας, κ. Γκάμπριελ, έβαλαν πλάτη, ώστε ο κ. Σόιμπλε να μην πετάξει τη χώρα έξω από το ευρώ και την Ευρωζώνη. Αυτή την προοπτική εμείς θέλουμε και ΘΑ την κάνουμε πράξη στην Ελλάδα μέσα από την Πρωτοβουλία για Ανασυγκρότηση της Ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας.
15.Καλούμε τον κόσμο της Παραγωγής, της Καινοτομίας, της Επιστήμης, της Τέχνης, του Πολιτισμού, τον κόσμο της Δημιουργίας, τον κόσμο που μπορεί να παράξει πλούτο, στην ενιαία κοίτη των βασικών αξιών της Σοσιαλδημοκρατίας, που είναι μια αποδοτική και παραγωγική οικονομία που σέβεται το περιβάλλον και που μοιράζει δίκαια τον κοινωνικό πλούτο
16.Θέλουμε να πούμε με σαφήνεια στους ανθρώπους που αισθάνονται ότι έχουν περάσει στο περιθώριο και δεν υπάρχει ελπίδα γι’ αυτούς, ότι έχει μέλλον αυτός ο τόπος και δεν χρειάζεται να ακολουθήσουμε καταστροφικές πολιτικές, όπως τις πολιτικές των εραστών της δραχμής. Αντίθετα, πρέπει με γενναιότητα και εντιμότητα να ακολουθήσουμε τον δρόμο της ειλικρίνειας και της παραγωγής νέων θέσεων εργασίας σε μια χώρα στην οποία η ανεργία αποτελεί τον χειρότερο παράγοντα που διαλύει οικογένειες, προσωπικότητες, ανθρώπους. Η δραχμή σήμερα, χθες και αύριο συνιστά εθνική καταστροφή.
17.Με την ύφεση που φέρνει το 3ο Μνημόνιο Τσίπρα και με μια ύφεση της τάξεως του 4%, το στοίχημα μας είναι ιστορικό και πατριωτικό κι εμείς πρέπει να ανατρέψουμε αυτή την πορεία. Η ανατροπή γίνεται μόνο με σταμάτημα της λιτότητας και πέρασμα σε επαναστατικές μεταρρυθμίσεις σε όλους τους τομείς της δημόσιας και οικονομικής ζωής. Δεν γίνεται αυτή η χώρα να συνεχίζει να προστατεύει συντεχνίες, να συνεχίσει να μην αξιοποιεί περιουσία που έχει ήδη.