Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Το άρθρο που γράφτηκε στην Αργολίδα ...

WSJ: Για πολλούς Έλληνες ο πατριωτισμός υπερτερεί των οικονομικών
Wall Street Journal
«Για πολλούς Έλληνες ο πατριωτισμός υπερτερεί των οικονομικών εν αναμονή του δημοψηφίσματος για το πακέτο διάσωσης» είναι ο τίτλος άρθρου της Wall Street Journal, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη.
Το άρθρο που γράφτηκε στην Αργολίδα φιλοξενεί δηλώσεις απλών πολιτών.
«Η αξιοπρέπειά μου ως άνθρωπος και ως πολίτης αυτού του έθνους έχει συνθλιβεί βάναυσα από την Ευρώπη», αναφέρει ο Ανδρέας Μάλλιος, 50χρονος παραγωγός πορτοκαλιών.  «Είμαι Ευρωπαίος, το νόμισμά μου είναι το ευρώ, αλλά λέω, φτάνει πια: Είμαι επίσης Έλληνας και είμαι άνδρας και θα ψηφίσω εναντίον αυτού του εκβιασμού».
Ο έξω κόσμος, γράφει το δημοσίευμα, βλέπει το τη διένεξη της Ελλάδας με τους πιστωτές της, ως ένα οικονομικό επιχείρημα που έχει να κάνει με το χρέος, τη λιτότητα και τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά, προσθέτει, «για πολλούς Έλληνες, κυρίως αυτούς που βρίσκονται εκτός της κοσμοπολίτικης Αθήνας, τα αισθήματα εθνικού εξευτελισμού και εξάρτησης διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο».
Ο κ. Μάλλιος πληρωνόταν παλιότερα 28 σεντ ανά κιλό για τα φρούτα που πωλούσε στους χονδρέμπορους. Τώρα παίρνει περίπου 8 σεντ το κιλό, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας.
Η χρηματοοικονομική ζημιά που έχει υποστεί, λέει, δεν είναι τίποτα μπροστά στην αυξανόμενη αίσθηση ότι η χώρα του δέχεται επίθεση από δυνάμεις του εξωτερικού.
«Η εθνική υπερηφάνεια εντός της Ευρωπαϊκής οικογένειες σημαίνει ότι υπάρχει ένας σωστός διάλογος μεταξύ ίσων όχι να σου κουνάνε το δάχτυλο και να σου λένε πως να ψηφίσεις», αναφέρει.  «Δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της Ευρώπης», προσθέτει.
Το άρθρο φιλοξενεί δηλώσεις και από τον ιστορικό Θάνο Βερέμη σύμφωνα με τον οποίο η πατριωτική γλώσσα και ο φόβος των ξένων εχθρών, πραγματικών ή κατά φαντασίωση, χαρακτηρίζει από ανέκαθεν τον πολιτικό διάλογο, είτε της αριστεράς, είτε της δεξιάς, ή του κέντρου.
«Ακόμη και τώρα, παίζεται ένα παιχνίδι λαϊκισμού ως προς το πιο πολιτικό κόμμα είναι πιο πατριωτικό», προσθέτει.
- See more at: http://ikypros.com/?p=108291#sthash.rDvq6F9i.dpuf