ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τι χρειαζόμαστε:
- 1,5 κιλο μοσχαρακι
- 1 κιλο μελιτζανες
- 1 κρεμμυδι
- 1 ματσακι μαιντανο
- 2-3 σκελιδες σκορδο
- 2 ποτ. φρεσκο ντοματοχυμο
- 1 ποτ. περιπου ζεστο νερο
- 1 φλ. ελαιολαδο
- αλατι - πιπερι
Πώς το κάνουμε:
- Καθαριζουμε τις μελιτζανες τις κοβουμε σε πολύ μικρα κομματια και τις αφηνουμε για λιγη ωρα σε αλατονερο.
- Ζεσταινουμε καλα το λαδι και ριχνουμε αλευρωμενο το κρεας να ροδισει.
- Στραγγιζουμε και ξεπλενουμε τις μελιτζανες, ψιλοκοβουμε το κρεμμυδι και τα σκορδα και τα προσθετουμε στη κατσαρολα με το κρεας.
- Ριχνουμε το μαιντανο ψιλοκομμενο, το ντοματοχυμο και λιγο νερο.
- Το αφηνουμε να βρασει καλά μεχρι χυλωσει καλά η σαλτσα.
- Το γαρνιρουμε με ρυζι και τηγανιτες πατατες.
Λίγα μυστικά ακόμα