Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

AΡΓΟΣ - Συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως


Tiς τελευταίες μέρες παρακολουθούμε τις πράξεις ενός δράματος ανθρωπιστικής κρίσης με πρωταγωνιστές πρόσφυγες ,από το Αφγανιστάν και τη Συρία κυρίως, που εκτυλίσσεται στο Πεδίον του Άρεως.Άνθρωποι κυνηγημένοι απ τις πατρίδες του λόγω πολέμου,φτώχειας και εξαθλίωσης 
καταφτάνουν στην Ελλάδα με την ελπίδα να φύγουν από δω και να γυρέψουν μια καλύτερη ζωή σε άλλες χώρες με καλύτερες υποδομές.
Απ την άλλη βλέπουμε έμπρακτα την ανταπόκριση δεκάδων αλληλέγγυων πολιτών στο κάλεσμα της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης ,οι οποίοι αυτοοργανώθηκαν ,ανέλαβαν την κάλυψη των αναγκών των προσφύγων,οι περισσότεροι απ τους οποίους είναι οικογένειες με μικρά παιδιά,ενώ παράλληλα δημιουργούν ένα δίχτυ προστασίας των προσφύγων πιέζοντας και για την εξεύρεση λύσης.
Ζώντας σε μια χώρα που βιώνει ήδη ανθρωπιστική κρίση και έχοντας δεχτεί τις καταστροφικές επιπτώσεις των μνημονιακών πολιτικών δε μπορούμε να σταθούμε αδιάφοροι στο δράμα της προσφυγιάς και του ξεριζωμού των ανθρώπων απ τις εστίες τους.
Το Κοινωνικό Παντοπωλείο Πολιτών Άργους,ο αυτοδιαχειριζόμενος χώρος "Ελεύθερο Φροντιστήριο"και οι αλληλέγγυοι πολίτες του Άργους καλούμε τον κόσμο της περιοχής να συμβάλλουν σ αυτήν την προσπάθεια.
Το Σάββατο από 10-1 θα βρισκόμαστε στον πεζόδρομο της Ελευθερίου Βενιζέλου(πίσω από το Αψέντι)συγκεντρώνοντας είδη πρώτης ανάγκης(τρόφιμα μακράς διαρκείας(μακαρόνια,όσπρια,γάλα),αλουμινένια δοχεία φαγητού(μιας χρήσης),πλαστικά μαχαιροπήρουνα,σαπούνια(όχι υγρό),σαμπουάν,νερά,χυμούς
Γιατί η αλληλεγγύη είναι ,περισσότερο τώρα από ποτέ, το όπλο μας