Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Ο Ανδρέας Μάλλιος, 50 χρονών, παραγωγός πορτοκαλιών, στην Αργολίδα, δήλωσε

O Kωστάκης Αντωνίου είναι αρθρογράφος στην εφημερίδα Σημερινή.
Πώς ένας απλοϊκός παραγωγός εκφράζει τα συναισθήματα ενός ολόκληρου λαού και πώς ο Φερχόιγκεν εξηγεί γιατί μια χώρα ψηφίζει «φτάνει πια»
 
Ούτε εμείς εδώ στην Κύπρο, οι λεγόμενοι ελληνόφρονες, δεν έχουμε αντιληφθεί γιατί ο ελληνικός λαός έχει γράψει στα παλιά του τα παπούτσια τη νέα Ευρώπη, τον αυταρχισμό και τον οικονομικό φασισμό που πλέον τη διακρίνει και τη διαχέει. Οι αντικειμενικοί ξένοι, όμως, αρχίζουν να αντιλαμβάνονται. Και μία απλοϊκή δήλωση ενός Ελλαδίτη, σε ρεπορτάζ της αμερικάνικης εφημερίδας «Wall Street Journal», καταγράφει την οργή, αλλά και πώς οι Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζουν τις ραδιουργίες, τους εκβιασμούς και την τρομοκρατία που ασκούν τα θεσμικά όργανα της Ε.Ε. και οι αξιωματούχοι της.
 
Ο Ανδρέας Μάλλιος, 50 χρονών, παραγωγός πορτοκαλιών, στην Αργολίδα, δήλωσε στην εφημερίδα: «Η αξιοπρέπειά μου ως ανθρώπου και ως πολίτη αυτού του έθνους έχει συνθλιβεί βάναυσα από την Ευρώπη. Είμαι Ευρωπαίος, το νόμισμά μου είναι το ευρώ, αλλά φτάνει πια: Είμαι επίσης Έλληνας και είμαι άνδρας και θα ψηφίσω εναντίον αυτού του εκβιασμού».
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι ο κόσμος εκτός της Ελλάδας, βλέπει τη διένεξη της Ελλάδας με τους πιστωτές της ως ένα οικονομικό επιχείρημα που έχει να κάνει με το χρέος, τη λιτότητα, τις μεταρρυθμίσεις. Αλλά για πολλούς Έλληνες, κυρίως αυτούς που βρίσκονται εκτός της κοσμοπολίτικης Αθήνας, τα αισθήματα εθνικού εξευτελισμού και εξάρτησης διαδραματίζουν μεγαλύτερο ρόλο. Και προσθέτει: «Ο κ. Μάλλιος πληρωνόταν παλιότερα 28 σεντ ανά κιλό για τα φρούτα που πωλούσε στους χονδρέμπορους. Τώρα παίρνει περίπου οκτώ σεντ το κιλό, λόγω της οικονομικής κατάρρευσης της Ελλάδας. Η χρηματοοικονομική ζημιά που έχει υποστεί, λέει, δεν είναι τίποτα μπροστά στην αυξανόμενη αίσθηση ότι η χώρα του δέχεται επίθεση από δυνάμεις του εξωτερικού».
 
Σχετικά, η εφημερίδα παραθέτει τις εξής δηλώσεις του Ανδρέα Μάλλιου: «Η εθνική υπερηφάνεια εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, σημαίνει ότι υπάρχει ένας σωστός διάλογος μεταξύ ίσων και όχι να σου κουνάνε το δάχτυλο και να σου λένε πώς θα ψηφίσεις. Δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της Ευρώπης».
 
Αν μέσα από αυτές τις σοφές τοποθετήσεις, ενός απλοϊκού Έλληνα, οι εκεί και οι εδώ ευρωλάτρες δεν κατανόησαν γιατί οι Έλληνες ανέδειξαν τον Αλέξη Τσίπρα απόλυτο κυρίαρχο της ελληνικής πολιτικής σκηνής και γιατί οι Έλληνες ψήφισαν κατά συντριπτικό ποσοστό «όχι» στους όρους της Ευρώπης, τότε ουδέποτε θα κατανοήσουν και θα αντιληφθούν τι γίνεται σήμερα στην Ελλάδα και πώς αισθάνεται η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
 
Αλλά ας μη μείνουμε μόνο στη συγκεκριμένη περίπτωση των αισθημάτων ενός Έλληνα πολίτη, έστω και πολύ χαρακτηριστική και ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί σήμερα στην Ελλάδα. Θα πάμε και σε έναν ξένο, τον πρώην Επίτροπο της Ε.Ε. Γκίντερ Φερχόιγκεν, για τον οποίο μόλις στο χθεσινό άρθρο μας μιλήσαμε επικριτικά όσον αφορά τις πιέσεις που άσκησε κατά του κυπριακού Ελληνισμού, κατά την περίοδο του δημοψηφίσματος το 2004.
 
Σε δηλώσεις του στην Ντόιτσε Βέλλε, ο Γερμανός πρώην αξιωματούχος της Ε.Ε. δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν με εξέπληξε. Όποιος παρακολουθούσε στενά, καταλάβαινε πως η πλειονότητα των Ελλήνων είχε υιοθετήσει το "φτάνει πια"... Ξέρετε, η όλη ιστορία έχει και μία ανθρώπινη διάσταση, την οποία δεν πρέπει να αγνοούμε. Όποιος είδε αυτές τις εικόνες με τον συνταξιούχο που έκλαιγε μπροστά από την τράπεζα, γιατί χρειαζόταν τα χρήματα, έβλεπε πως η ζωή του είχε διαλυθεί. Και υπάρχουν τέτοιοι στην Ελλάδα... Εάν έχει νόημα αυτό το δημοψήφισμα είναι να αναρωτηθούμε γιατί φτάσαμε μέχρι εδώ, ώστε μία χώρα να πει με ένα τόσο υψηλό ποσοστό "φτάνει πια"... Χωρίς μία περαιτέρω αναδιάρθρωση του χρέους, δεν μπορούμε να προχωρήσουμε. Υπάρχει άνθρωπος που να πιστεύει ότι αυτό το χρέος θα αποπληρωθεί στο ακέραιο; Ποτέ δεν θα μπορέσει να αποπληρωθεί πλήρως».
 
Μέσα από τις δηλώσεις του Ανδρέα Μάλλιου και μέσα από τις τοποθετήσεις του Γκίντερ Φερχόιγκεν, μπορούν να αντιληφθούν και οι τρέφοντες ευρωλαγνεία εδώ και στην Ελλάδα, γιατί ο ελληνικός λαός δεν σκύβει κεφάλι στον οικονομικό φασισμό και τις μεθόδους της Ευρώπης και γιατί δεν μπορεί η Ελλάδα να καταλήξει σε συμφωνία με τους δανειστές...
 
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ
Αυτός είναι ελληνόφρων
Την ώρα που ο λεβεντόγερος συνταξιούχος Νουφρής Μιχαηλίδης στέλλει τη σύνταξή του στον Αλέξη Τσίπρα, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης επειδή η Ελλάδα σπούδασε τα τρία του παιδιά, η «ελληνοφρονούσα» κυβέρνηση του ΔΗΣΥ αποσύρει από τις αιμορραγούσες ελληνικές τράπεζες 1,5 εκ. ευρώ, για να τα φέρει στην Κύπρο. Κάντε τη σύγκριση ποιος φρονεί ελληνικά και ποιος απλώς μιλά ελληνικά... 
- See more at: http://www.sigmalive.com/opinions/kostakis-antoniou/1119/eimai-ellinas-kai-psifizo-oxi-i-europi-me-synthlivei#sthash.iDaPYQ7f.dpuf