Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

Η Νένα Βενετσάνου μάς ξεναγεί σε «1000 + 1 Πόλεις» Στη Μικρή Επίδαυρο

Με τις  «1000 + 1 Πόλεις»,η Νένα Βενετσάνου ιχνογραφεί μια πολυσύνθετη ζωή, θυμίζοντας πως, κάποτε, ο ελληνικός κόσμος σκέφτηκε και ενήργησε για το άνοιγμα των οριζόντων ως ένας άνθρωπος και πως τα ελληνικά, ως γλώσσα, όρισαν τα κριτήρια της διαμόρφωσης του πολιτισμού.
Σημαντική «πρέσβης» του ελληνικού τραγουδιού σε ολόκληρο τον κόσμο και
ανήσυχη δημιουργός, η Νένα Βενετσάνου στήνει, με τον Άγγελο Αγγελή, τη μουσική παράσταση «1000 + 1 Πόλεις», στη σκηνή της Μικρής Επιδαύρου, την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ.

Σε μια παράσταση, που ο χαρακτηριστικός της τίτλος αντηχεί την ανάγκη των σύγχρονων ανθρώπων να επαναπροσδιορίσουν τη θέση τους μέσα στον πολυπρόσωπο σύγχρονο κόσμο, και είναι αφιερωμένη στον κορυφαίο Έλληνα Πολεοδόμο και στοχαστή Δημήτρη Πικιώνη, η Νένα Βενετσάνου θα ξεναγήσει το κοινό σε «1000 + 1 Πόλεις» της Φαντασίας, της Ιστορίας, της Διασποράς. Μέσα από το δικό της μουσικό τοπίο, θα υμνήσει την Πόλη, τον Πολίτη, τον Πολιτισμό, τραγουδώντας απλά και λυτρωτικά τους λόγους που μας κάνουν να νιώθουμε την αξία, τον παλμό, τη διάρκεια, την ομορφιά και το μέλλον των πόλεων.

Η Νένα Βενετσάνου είναι μία σπάνια περίπτωση στο χώρο της ελληνικής μουσικής δημιουργίας. Με τον βαθύ λυρισμό, τη δύναμη και την ευαισθησία της φωνής της, αλλά και με τις λεπτοδουλεμένες συνθέσεις της, δίνει το δικό της στίγμα. Με τις  «1000 + 1 Πόλεις», ιχνογραφεί μια πολυσύνθετη ζωή, θυμίζοντας πως, κάποτε, ο ελληνικός κόσμος σκέφτηκε και ενήργησε για το άνοιγμα των οριζόντων ως ένας άνθρωπος και πως τα ελληνικά, ως γλώσσα, όρισαν τα κριτήρια της διαμόρφωσης του πολιτισμού.

Μέσα από κείμενα των σύγχρονων ποιητών Γιάννη Ρίτσου, Τάσου Γαλάτη, Ερρίκου Χάινε και Ίταλο Καλβίνο που αφηγείται, δίνει νέα διάσταση σε αντιπροσωπευτικά τραγούδια των Χατζιδάκι, Θεοδωράκη και δικών της συνθέσεων πάνω σε ποίηση Καβάφη, Ευριπίδη, Σοφοκλή, Κομνηνού και Χρυσουλάκη, που την  καθιέρωσαν ως μια από τις ωραιότερες σύγχρονες ελληνικές φωνές, και δημιουργεί  μοναδικά συναισθήματα μουσικής μέθεξης, σε συνεργασία με τους μουσικούς που την πλαισιώνουν επί σκηνής.

Συντελεστές
Σκηνοθετική επιμέλεια - σκηνογραφία - φωτισμοί: Άγγελος Αγγελής, ήχος: Δημήτρης Δημητριάδης, βίντεο: Ζήσης Κοκκινίδης - Ίων Παπασπύρου. Παίζουν οι μουσικοί: Mάνος Αβαράκης (φυσαρμόνικα - φλογέρα), Σταύρος Αγιαννιώτης (κλασική κιθάρα), Γιάννης Σινάνης (μπουζούκι), Χάρης Μέρμηγκας (κοντραμπάσο), Σόλης Μπαρκί (κρουστά).

Πληροφορίες
Μικρό Θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου: Επίδαυρος - Αργολίδα. Διάρκεια παράστασης: 80 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: ζώνη Α: 25 ευρώ, ζώνη Β: 15 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, άνεργοι - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 17:00, Σάββατο: 9:00 - 15:00), καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Reload, ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00). Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

naftemporiki.gr