Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ
 Ερώτηση στη Βουλή για την καταβολή των οφειλομένων σε δικαιούχους αγρότες από το πρόγραμμα δωρεάν διανομής εσπεριδοειδών.
Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Π. Λαφαζάνη με θέμα την καταβολή των οφειλομένων σε δικαιούχους αγρότες από το πρόγραμμα δωρεάν διανομής εσπεριδοειδών.
Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:
«Οι παραγωγοί που συμμετείχαν στο πρόγραμμα απορρόφησης και δωρεάν διανομής 10.000 τόνων εσπεριδοειδών για την αντιμετώπιση των συνεπειών του αποκλεισμού των ελληνικών προϊόντων από την ρωσική αγορά δεν έχουν πληρωθεί ακόμη από την πολιτεία.
Με δεδομένα αφενός ότι η καταληκτική ημερομηνία πληρωμής είναι η 30/6, μετά την παρέλευση της οποίας η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να πληρώσει πρόστιμο στην ΕΕ καθώς οι σχετικοί πόροι είναι κοινοτικοί, και αφετέρου τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η μεγάλη πλειονότητα των παραγωγών,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1.      Ποιο είναι το δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα για την καταβολή των οφειλόμενων πληρωμών σε δικαιούχους αγρότες από το πρόγραμμα δωρεάν διανομής εσπεριδοειδών».