Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Eκπαίδευση στην αυτοεξέταση στις κατοίκους της Κοιλάδας Ερμιονίδας

Αποτέλεσμα εικόνας για ΣΥΚΑΦΙΑΡ ( Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» , σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κοιλάδας " Φράγχθι " ολοκλήρωσε τη δεύτερη περίοδο (πρώτο τετράμηνο έτους 2015) του προγράμματος «Εκπαίδευση στην αυτοεξέταση – Υπέρηχος των μαστών».
Την Παρασκευή 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η εκπαίδευση στην αυτοεξέταση στις κατοίκους της Κοιλάδας Ερμιονίδας και την Κυριακή 19 Απριλίου οι γυναίκες υποβλήθηκαν σε δωρεάν υπερηχογραφικό έλεγχο των
μαστών.  Την εκπαίδευση πραγματοποίησε ο μαιευτήρας – γυναικολόγος κ. Γιώργος Δωροβίνης και τη λήψη των υπερήχων ο ακτινολόγος κ. Χαρίλαος Μπαρλιάς.  Συμμετείχαν μέλη του Δ.Σ. και εθελόντριες του συλλόγου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοιλάδας " Φράγχθι ".
Το 2015 για τους σκοπούς του προγράμματος ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Αργολίδας «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» συνεργάστηκε με τον Μορφωτικό σύλλογο Αγίου Ανδριανού την 23η και 25η  Ιανουαρίου 2015, τον Πολιτιστικό και εξωραϊστικό σύλλογο απανταχού Καρυωτών την 6η και 8η Φεβρουαρίου 2015, με το μουσικό σχολείο Αργολίδας «Ιωάννης Καραμάνος» την 13η και 15η  Φεβρουαρίου, με το περιφερειακό τμήμα Ε.Ε.Σ Άργους την 27η Φεβρουαρίου και 1η Μαρτίου, τον Εξωραϊστικό - Πολιτιστικό Σύλλογο Αρχ. Κλεωνών «Ο Φωκάς» την 13η και 15η  Μαρτίου και τον Παιδικό σταθμό «Χλόη» την 27η και 29η Μαρτίου.
Το έργο υλοποιείται από το σύλλογο «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» νομού Αργολίδας στο νομό Αργολίδας και το δήμο Νεμέας και χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία στο πλαίσιο του Προγράμματος «Είμαστε όλοι Πολίτες», το οποίο είναι μέρος του συνολικού Χρηματοδοτικού Μηχανισμού του ΕΟΧ για την Ελλάδα γνωστού ως EEA Grants. Διαχειριστής Επιχορήγησης του Προγράμματος είναι το Ίδρυμα Μποδοσάκη.  Στόχος του Προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της κοινωνίας των πολιτών στη χώρα μας και η ενίσχυση της κοινωνικής δικαιοσύνης, της δημοκρατίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.
Την τρίτη περίοδο του προγράμματος (2ο τετράμηνο έτους 2015) η δράση θα συνεχιστεί στις περιοχές του Ναυπλίου, του Αχλαδοκάμπου, της Στέρνας, του Ανυφίου,  του Πορτοχελίου, του Αγ. Δημητρίου Επιδαύρου, του Άργους και του Πετριού Νεμέας.
Για πληροφορίες:  Γραφεία συλλόγου «Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» (Γούναρη 47), τηλέφωνο επικοινωνίας: 2751068858 και 6946222989.

Νατάσα Μαρλαγκούτσου