Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Τ. Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.

Αποτέλεσμα εικόνας για Τ. Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε.
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Η  συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, βάζει χέρι και μάλιστα αναδρομικά από 17 Μάρτη 2015, στα ταμειακά διαθέσιμα των δημοσίων οργανισμών, των περιφερειών και των δήμων, προκειμένου να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των δανειστών και να εξυπηρετήσει το κρατικό
χρέος. Υποχρεώνονται να τα καταθέσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας και από τη δέσμευση αυτή εξαιρούνται τα ποσά που απαιτούνται για την κάλυψη των ταμειακών τους υποχρεώσεων μόνο για το επόμενο δεκαπενθήμερο. Εξαιρούνται επίσης εταιρείες που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο, στις οποίες διατηρεί συμμετοχή το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, για τα οποία η Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου αναφέρει ότι «δύνανται να μεταφέρουν» τα διαθέσιμά τους στην ΤτΕ. Άλλωστε, η δέσμευση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων γίνεται ήδη με αποφάσεις των διοικήσεών τους.   Η συγκυβέρνηση έσπευσε να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημα των «θεσμών», δηλαδή της Τρόικας, με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Είναι η δεύτερη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης σε ένα μήνα, συνεχίζοντας τις απαράδεκτες και αυταρχικές διαδικασίες που προηγούμενα κατήγγειλε.
Η Τ.Ε. Αργολίδας του ΚΚΕ θεωρεί προκλητική  αυτή την απόφαση, η οποία έχει τραγικές συνέπειες για τη λαϊκή οικογένεια και την καθημερινότητά της και καταγγέλλει αυτή την ενέργεια της συγκυβέρνησης, να πάρει τα λεφτά των εργαζομένων για να αποπληρώσει ένα χρέος που ο λαός δεν το έχει δημιουργήσει.
Αυτές οι ενέργειες θα έχουν ως αποτέλεσμα την περαιτέρω περικοπή κοινωνικών δαπανών και την ακόμη μεγαλύτερη επιδείνωση της θέσης των λαϊκών στρωμάτων. Η στάση ή η μετάθεση πληρωμών δεν είναι για όλους, η κυβέρνηση χάρισε τα πρόστιμα σε επιχειρηματικούς ομίλους. Αλήθεια,  όταν έκανε συμφωνία για 500 εκατομμύρια δολάρια για εξοπλιστικά προγράμματα, είχε τα χρήματα;
ΤΕΡΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΟΙΔΙΑ. Απαιτούμε τη μη εφαρμογή της πράξης νομοθετικού περιεχομένου.  Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, των ΟΤΑ και άλλων δημοσίων φορέων. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια, όπως στην περίπτωση του PSI.
Καλούμε τους δήμους της Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου,  όχι μόνο να μην επιτρέψουν να προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών τους, αλλά να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια.
Ταυτόχρονα, καλούμε τους εργαζόμενους σε αγωνιστική επαγρύπνηση και απειθαρχία στην αντιλαϊκή πολιτική. Να καταδικάσουν αυτές τις πρακτικές, διεκδικώντας την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών τους.


Τ. Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ  Κ.Κ.Ε.