Κυριακή 26 Απριλίου 2015

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ


Σνούκερ, μπάλα και βόλεϊ

Ξεκίνημα με σνούκερ και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Σέφιλντ. Επειδή μερικοί ζητήσατε τη λίστα με τα bets στο εν λόγω τουρνουά, δημιούργησα ένα ξεχωριστό post το οποίο θα ανανεώνεται κάθε μέρα. Μέχρι στιγμής… 13/18 «εύστοχες» εκτιμήσεις σε κύρια bets, not bad, ε;

Από χθες βέβαια, νιώθω (ακόμη πιο) ευτυχής χάρη στον Ντινγκ, ήταν ρίσκο μου
αλλά και έμπνευση και τα τρία bets ενάντια στον Χίγκινς (1.66. 1.99 και 2.37) αλλά άξιζε τον κόπο με το τελικό 13-9.
Επιγραμματικά η υπόλοιπη σούμα (ό,τι συνεχίζεται, παρακάτω): για πλάκα βγήκε το over 21,5 frames στο ματς του Χόκινς με τον Αλεν με το 13-11 να αφήνει πίκρα στον ηττημένο που έχασε αρκετές ευκαιρίες για να βρεθεί αυτός πιο κοντά στη νίκη. Αντιθέτως ο Ντοτ ήταν απογοητευτικός, ο Μπίνγκχαμ τον νίκησε με 13-5 και το over πήγε άκλαφτο.

Το πρόγραμμα της Κυριακής (όλα τα ματς live από το Eurosport), νικητής όποιος φτάσει τα 13 frames.

12:00 Μάρκο Φου (Νο 11) - Τραμπ (Νο 6): Οποιος προκριθεί, τον περιμένει ο Κινέζος Ντινγκ (Νο 3) στα προημιτελικά, όχι και το πλέον ανυπέρβλητο εμπόδιο. Εξ ου και η κρισιμότητα του αγώνα. Οι αποδόσεις χρίζουν… γκραν φαβορί τον Τραμπ με 1.25 για νίκη έναντι 4.00: νομίζω υπερβολικό, έπαθα πλάκα όταν το είδα: δεν το περίμενα κάτω από 1.45 (μεγάλη η διαφορά όταν μιλάμε για δύο σημεία).
Ο Φου από το Χονγκ Κονγκ δεν έχει κάνει τίποτε πέρα της παρουσίας σε προημιτελικά φέτος και απέκλεισε στους «32» με 10-6 τον αδύναμο Τζίμι Ρόμπερτσον με το 14ο frame και το σκορ στο 7-6 να είναι καθοριστικό, όπου ο άπειρος Ρόμπερτσον υπέπεσε σε αδικαιολόγητα σφάλματα
Ο δε Τραμπ απέκλεισε επίσης πρωτάρη στο τουρνουά, τον Στιούαρτ Κάρινγκτον με 10-6 αλλά μετά το 7-2 στο πρώτο σκέλος, δυσκολεύτηκε μέχρι ο πρώτος να σοβαρευτεί με ένα εντυπωσιακό century-clearance (109) που διήρκεσε λιγότερο από πέντε λεπτά (!). Ο Τραμπ είναι παίκτης που στη μέρα του μπορεί να νικήσει τον καθένα ενώ το safety game του έχει βελτιωθεί πολύ: του λείπει η υπέρβαση.
Στοιχηματικά, εξαρτάται από το αν ο Φου βρει τρόπο να πάρει κάποια frames στην αρχή και διατηρηθεί κοντά. Το χάντικαπ είναι ψαγμένο, στα 4,5 frames και νομίζω ότι το καμάρι του Χονγκ Κονγκ θα παλέψει ως τέλους: στο 1.85 το εν λόγω αβάτζο του (ήτοι, πάμε για 9 frames του). Τον περιμένω τον Φου καλύτερο από το 2013 οπότε, στο ίδιο τουρνουά και τον ίδιο γύρο, είχε ηττηθεί 13-7 από τον Τραμπ.

12:00 Πέρι (Νο 9) – Μέρφι (Νο 8): Οποιος προκριθεί, τον περιμένει ο πρωτάρης ΜακΓκιλ (Νο 32) που ως τώρα πέταξε εκτός τον συμπατριώτη του Σκωτσέζο Μαγκουάιρ (10-9) και τον κάτοχο του τίτλου Σέλμπι (13-9)!
Το ματς δείχνει, βάσει ranking, αμφίρροπο αλλά βάσει αποδόσεων δεν είναι: 1.30 ο μπούλης της καρδιάς μας Μέρφι, 3.60 ο σοβαροφανής Τζο Πέρι (σπάνια χαμογελά ο μπαγάσας).
Ο 40χρονος Άγγλος Πέρι απέκλεισε εύκολα τον Κινέζο Ζανγκ Αντα (10-4), δείχνει να έχει αποτινάξει τη στάμπα του loser ύστερα από την κατάκτηση του Players Championship ένα μήνα πριν, έχει ανεβάσει τον πήχη αλλά ο Μέρφι είναι… Μέρφι. Ο βρετανικής καταγωγής Φινλανδός Ρόμπιν Χαλ υποκλίθηκε με 10-3 στον πρωταθλητή κόσμου το 2005. Ο Μέρφι έκτοτε είχε μεταπτώσεις, στα δέκα χρόνια κατέκτησε και τα υπόλοιπα μεγάλα τουρνουά, φέτος μάλιστα πρόσθεσε στη συλλογή του και το τελευταίο που του έλειπε, το Masters και προβάλει ως ισχυρό αουτσάιντερ για τον τίτλο.
Αν και ο Μέρφι φαβορίζεται στο 1.30, οι oddsmakers «βλέπουν» το ματς κάπου στο 13-8 με 13-9: 1.91 το over 21,5 frames και 1.73 το under, προσφερόμενο χάντικαπ τα 3,5 frames και, παραδόξως με τα under/over, τιμή αουτσάιντερ για να το ξεπεράσει ο χοντρομπαλάς Μέρφι: 1.91 έναντι 1.83. Χμ…
Επί προσωπικού, όσο έχω δει τον Μέρφι αυθόρμητα έχω την εικόνα του γκαφατζή, να χάνει στημένη μαύρη και στο επόμενο να κάνει century! Ζαριά είναι ό,τι και να ποντάρεις, ενστικτωδώς θαρρώ ότι ο Πέρι θα φτάσει στα 10 frames (με τιμή 1.75) και το ματς θα είναι over  (1.91).

16:30 Κάρτερ (Νο 13) – Ρόμπινσον (Νο 4), συνεχίζεται από το 2-6: Ο ξανθομπάμπουρας Αυστραλός μπήκε αποφασισμένος και το χάντικαπ των 3,5 frames που ποντάραμε (με τιμή 1.85) δείχνει, πλέον, μικρό αλλά στο σνούκερ τα πάντα είναι ανοιχτά ως τέλους! For the record το line του χάντικαπ ανέβηκε πια στα… 6,5 frames, ήτοι το βλέπουν το πολύ ως 13-6 ωστόσο το line του under/over έχει φαβορί το over με 1.70 έναντι 1.91 του under. Από τις συχνές φορές που τα lives αυτών δεν συμβαδίζουν με τη λογική… Τέσπα, που γράφουν και οι νέοι, μεταξύ 13-6 και 13-8 το βλέπω και το να πάρει ο Κάρτερ over 7,5 frames είναι στο 2.20 – δεν είναι κακό…

16:30 Στίβενς (Νο 35) – Ο’Σάλιβαν (Νο 2), συνεχίζεται από το 3-5: Over 19,5 frames ποντάραμε από χθες και το ότι ο Στίβενς πήρε τα τρία από τα πρώτα οκτώ είναι αν μη τι άλλο ελπιδοφόρο. Σαφώς και ο Ρόνι το κανόνι είναι ικανός να κερδίσει οκτώ σερί frames και να κλείσει στόματα αλλά και να το κάνει… ντέρμπι.
Το μόνο που θα έριξα είναι ένα fun bet με απόδοση 6.00: να υπάρξει 100 break στο ματς. Απέμειναν αρκετά frames και ο Ο’Σάλιβαν είναι ο ρέκορντμαν των centuries με 776 στην καριέρα του έναντι 775 του Στίβεν Χέντρι. Why not, λοιπόν;

Ποδοσφαιρικά, το Σάββατο ήταν χειρότερο κι από Βατερλώ, ευτυχώς υπάρχει το σνούκερ που μου γλυκαίνει και την τσέπη. Επιγραμματικά, τι έριξα: από Τουρκία (δείτε τα previews) το διπλό της Τραμπζονσπόρ στην Αγκυρα και το combo άσου και over της Γαλατά. Στο Βέλγιο το timing είναι με τη Γάνδη: νικά και περνά πρώτη στα play offs μια ξενερωμένη και κουρασμένη από τον αποκλεισμό στην Ουκρανία Κλαμπ Μπριζ.

Στο ντερμπάκι Αρσεναλ – Τσέλσι, εκπληκτικό στατιστικό ότι η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο έχει προηγηθεί στο σκορ και στα 20 παιχνίδια που έχει δώσει μέσα στο 2015, σε όλες τις διοργανώσεις (!) και γνωρίζετε ότι τέτοια μεγάλα σερί συχνά σπάνε σε μεγάλα ματς, όπως το σημερινό. Οπου το momentum είμαι με την Αρσεναλ και τον Αρσέν Βενγκέρ ο οποίος δεν έχει νικήσει ποτέ τον Ζοσέ Μουρίνιο (0-5-7-)!

Τέλος, Μονακό: η Λανς έχει πέσει, το διπλό της Μονακό πληρώνει παραπάνω από ό,τι φανταζόμουν και το πόνταρα.

Α, και μια επιλογή από βόλεϊ: μετά την Θεσσαλονίκη η σειρά των τελικών μεταφέρεται στον Πειραιά με τον Ολυμπιακό να υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στον β’ τελικό της σειράς, μετά το 1-0 της Πέμπτης. Από 1.85 έκαστος η κάθε νίκη, νομίζω ότι ο Ολυμπιακός θα εκμεταλλευθεί την έδρα του σήμερα, ρίσκαρα σε fun bet με άσο σε χάντικαπ -1,5 σετ που πληρώνει καλά…

Το πλήρες άρθρο και ο τρόπος στοιχηματισμού στο bxpbet.com.


Νίκος Μποζιονέλος (Facebook page, Twitter και Google+)