Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Ο ΝΙΚΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ


Τέσσερις επιλογές από σνούκερ και δύο από… Μπάγερν (συν fun bet σκέψεις)

Στο… Μουντιάλ του Σνούκερ, στο Σέφιλντ, ο Ρόμπερτσον (Νο 4) επιβεβαίωσε δια περιπάτου το χάντικαπ 4,5 frames νικώντας 10-2 τον άτυχο Τζόουνς και ο ξανθομπάμπουρας δείχνει κεφάτος, αναμένοντας Κάρτερ ή ΜακΜάνους στον επόμενο γύρο και, κατόπιν, Χόκινς ή Αλεν ή Ντέι. Ορθάνοιχτος ο δρόμος, άτιμε Αυστραλέ!

Τι εκκρεμεί από χθες; Να φτάσει πρώτος ο Ντινγκ (Νο 3) στα 8 frames και η διακοπή τον βρήκε να ηττάται 4-3 από τον Ντέιβις (Νο 12). Και να νικήσει ο ΜακΜάνους τον Κάρτερ, η διακοπή τον βρήκε πίσω με 3-6 και… δεν μας βλέπω καλά! Αλλά σνούκερ είναι, before the fat lady sings τίποτε δεν έχει κριθεί. Αλλωστε χθες ο ΜακΜάνους έχασε πολλές εύκολες μπάλες και η διακοπή μάλλον καλό θα του κάνει….

Το ματς Ντινγκ – Ντέιβις συνεχίζεται σήμερα από τις 12:00 και το αφήνω ως έχει με την ελπίδα για πληρωμή. Στις 16:30 συνεχίζεται η έτερη… εκκρεμότητά μου, Κάρτερ – ΜακΜάνους, όπου το live έχει ανέβει στα 15,5 frames και τιμή στο 1.60, μια χαρά.

Στις 21:00 ξεκινά το ματς Μαρκ Γουίλιαμς (Νο 14) - Μάθιου Στίβενς (Νο 35) που θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 16:30. Ο Γουίλιαμς έχει ρεκόρ 5-0-2 ενάντια στον συμπατριώτη του Ουαλό αλλά τα τελευταία χρόνια δεν έδωσαν τόσο σπουδαίο παιχνίδι, το κορυφαίο ήταν τον Γενάρη του ’13 στο Masters του Λονδίνου με σκορ 6-4. Οι δύο κορυφαίοι Ουαλοί παίκτες του 21ου αιώνα ήταν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος το 2000 με τον Ουίλιαμς να επικρατεί 18-16 ρεφάροντας την ήττα του από τον μεγάλο Στίβεν Χέντρι ένα χρόνο πριν. Πέρασαν τα χρόνια όμως… 40 είναι ο Γουίλιαμς, 37 ο Στίβενς, στο 1.28 η νίκη του πρώτου. Δεν βλέπω τον Στίβενς για πάνω από 7 frames, στο 1.95 να σταματήσει στα 6.

Και, την ίδια ώρα, έρχεται η ώρα του Ρόνι Ο’Σάλιβαν (Νο 2), του κορυφαίου εν ενεργεία παίκτη του σνούκερ και, κατά πολλούς, κορυφαίου ever. Αντίπαλός του ο άγνωστος Κρεγκ Στίντμαν (Νο 81), εξ ου και η νίκη του «Ρόκετ» πληρώνει μόλις… 1.025. Ο Ρόνι έχασε πέρυσι στον τελικό από τον Μαρκ Σέλμπι και δείχνει αποφασισμένος για ρεβάνς, ως αύριο το μεσημέρι (θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 12:00 το ματς) θα γνωρίζουμε πόσο νίκησε.  Ενας Ο’Σάλιβαν ξεκούραστος μετά την απόσυρσή του από το China Open και που αναμένει Ουαλό (Γουίλιαμς ή Στίβενς) στον β’ γύρο και Σκωτσέζο (Ντοτ) ή Αγγλο (Μπίνγκχαμ) στους «8». Κι αν πάει στα ημιτελικά θα βρει είτε Ασιάτη (Ντινγκ ή Μάρκο Φου) ή Σκωτσέζο (Χίγκινς).
Στοιχηματικά,  είναι τόσο αδύναμος ο (πρωτάρης σε Παγκόσμιο) Στίντμαν που το over 14,5 frames είναι αουτσάιντερ, στο 2.00. Το να πάρει μέχρι 3 frames είναι στο 2.20, καλή απόδοση για τέτοιο ματς. Η νίκη, δε, του Ο’Σάλιβαν με χάντικαπ 5,5 frames (ως το 10-4 δηλαδή) είναι στο 1.65. Λογικά ματς… α λα Ρόμπερτσον θα είναι, για τους πιο… funbetιάρηδες το ακριβές σκορ 10-4 πληρώνει 6.00

Α, έχει και Champions League απόψε (θα το βλέπω στη μια οθόνη και mute, αφού έχει… Ρόνι!). Με το Μπαρτσελόνα – Παρί Σεν Ζερμέν ουδείς ασχολείται. For the record άλλες δύο φορές στο παρελθόν η Μπάρτσα ξεκίνησε διπλά ματς με νίκη 3-1 εκτός και έβαλε τουλάχιστον… 4 στις ρεβάνς (4-0 τη βορειοϊρλανδική Ντιστίλερι το 1971 και 7-1 τη Λεβερκούζεν το 2012). Και μετρά 34 στις 36 προκρίσεις (!) αρχίζοντας τη σειρά με διπλό.
Μια σκέψη, που τη βρήκα στο 7.20, είναι νίκη της Μπαρτσελόνα με ανατροπή (κατά τη διάρκεια, όχι στο ημίχρονο) με τιμή στο 7.20. Επίσης για… funbetιάρηδες.

Στο Μπάγερν – Πόρτο, οι Βαυαροί ηττήθηκαν για πρώτη φορά εκτός έδρας με 3-1 σε διπλά ματς στην Ευρώπη, η Πόρτο άλλες τρεις φορές βρέθηκε με αυτό το σκορ πριν από εκτός έδρας ρεβάνς και έκανε ισάριθμες προκρίσεις: 1-0 την Μπαρτσελόνα το 1972 και ήττες 3-2 από Βαλένθια (1989) και 2-1 από Ναντ (2001). Η παρουσία Αγγλου ρέφερι (Μάρτιν Ατκινσον) ικανοποίησε τους Γερμανούς που, παρασκηνιακά, γκρίνιαξαν στο άκουσμα του Κάρλος Καρμπάγιο στο πρώτο, παρουσία τριών ισπανικών ομάδων στους «8» γαρ. Εκ νέου με ελλείψεις η Μπάγερν, χωρίς τους βασικούς μπακ (Ντανίλο, Αλεξ Σάντρο) οι «δράκοι».
Αίσθησή μου είναι πως η Μπάγερν θα προκριθεί, στο 1.95  να περάσει και στο 2.20 το over 1,5 στο πρώτο ημίχρονο.

Το πλήρες άρθρο και ο τρόπος στοιχηματισμού στο bxpbet.com.


Νίκος Μποζιονέλος (Facebook page, Twitter και Google+)