Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Προτεραιότητα του Δήμου Ναυπλιέων η υδροδότηση. Έμφαση στην ύδρευσης της Δημοτικής Ενότητας Μιδέας

ydrefsi
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου 2015 στο Δημαρχείο Ναυπλίου για το χρονίζον θέμα του νερού της Μιδέας , με την συμμετοχή της ΔΕΥΑΡΜ, ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου
Στην συνάντηση διαπιστώθηκε ομοφωνία και αγαστή συνεργασία των δύο Δήμων και των εποπτευόμενων δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης που εργάζονται από κοινού για το καλό των δημοτών.
Ειδικότερα η συζήτηση αφορούσε στην πορεία του έργου ύδρευσης «ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ – ΜΥΚΗΝΩΝ ΑΠΟ ΠΗΓΕΣ ΛΕΡΝΗΣ» που βρίσκονται στο στάδιο της ολοκλήρωσης.
Το έργο αυτό είναι μεγάλο και πολύ σημαντικό και για τους δύο δήμους αφού αφορά τόσο την αναβάθμιση του υδροδοτικού συστήματος του Καλλικρατικού Δήμου Άργους – Μυκηνών καθώς και μέρους του Δήμου Ναυπλιέων αφού στο συγκεκριμένο έργο συμπεριλαμβάνεται ο πρώην δήμος Μιδέας, που τροφοδοτείται από τις πηγές Λέρνης και Αμυμώνης.
Ειδικότερα αναφέρθηκαν στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου, σε τεχνικές λεπτομέρειες και ειδικότερα σε θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.
Η υδροδότηση της δημοτικής ενότητας Μιδέας είναι άμεση προτεραιότητα της δημοτικής αρχής διότι μετά την ολοκλήρωση του έργου αυτού η Μιδέα θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της υδροδότησης σε κάθε περιοχή σε κάθε γειτονιά της .Το νερό το υπέρτατο αυτό αγαθό θα βοηθήσει να είναι καλύτερη η ποιότητα ζωής των πολιτών ενώ παράλληλα θα λύσει αρκετά από τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.
Μετά τη σχετική  ενημέρωση που είχε ο δήμαρχος, δήλωσε «Παρακολουθούμε από κοντά το έργο και κάνουμε ότι είναι δυνατό για την ολοκλήρωση του. Η ύδρευση αποτελεί δικαίωμα του Πολίτη και υποχρέωση του Δήμου. Για το λόγο αυτό θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται προκειμένου να εξασφαλίσουμε στους πολίτες πλήρη επάρκεια νερού άριστης ποιότητας».