Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

"Σε παίρναμε τηλέφωνο για να είσαι υποψήφιος και δεν σε βρίσκαμε, έκλεινες το κινητό σου"


Πυρά κατά του γραμματέα της Nεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Παύλου Χρηστίδη, εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη δευτερολογία του στην κοινή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και του πολιτικού συμβουλίου του κόμματος.

Ο κ. Χρηστίδης είπε ότι η διάσπαση βρίσκεται στη βάση του κόμματος σημειώνοντας ότι δεν υφίσταται καμία λειτουργία του.  "Είμαστε στα γραφεία, έξι όροφοι, με έξι κόμματα" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο σημείο αυτό ο Ευάγγελος Βενιζέλος άσκησε σκληρή κριτική στον κ. Χρηστίδη λέγοντας ότι η Νεολαία ΠΑΣΟΚ δεν βοήθησε στις εκλογές και ήταν άφαντη.
"Σε παίρναμε τηλέφωνο για να είσαι υποψήφιος και δεν σε βρίσκαμε, έκλεινες το κινητό σου", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα  ο κ. Χρηστίδης  να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση.
Στη συνέχεια σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και σε φαινόμενα "Κακλαμανισμού", όπως χαρακτήρισε κινήσεις στελεχών που ήταν και στη συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ και στη συγκέντρωση του Γιώργου Παπανδρέου.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Χίου όπου δεν κατέβηκε υποψήφιος ο Κώστας Τριαντάφυλλος αλλά το ΠΑΣΟΚ παρ΄όλα αυτά πήρε καλό εκλογικό ποσοστό, σημείωσε με έμφαση: "δεν θα ανεχθώ φαινόμενα μικρού Κακλαμανισμού".
Ο κ. Βενιζέλος τόνισε επίσης ότι στην πορεία προς το συνέδριο, το ΠΑΣΟΚ θα συνομιλήσει με τους ψηφοφόρους του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά ,όπως είπε, δεν θα ανεχθεί εναγκαλισμούς στελεχών με αυτούς που διέσπασαν την παράταξη. Η τελευταία αναφορά του κ. Βενιζέλου, εκτιμάται ότι αφορά σε εκείνους που θέλουν -στην περίπτωση που εκλεγούν στο τιμόνι του ΠΑΣΟΚ στη θέση του προέδρου- να επανενώσουν την παράταξη φέρνοντας πίσω στελέχη και πρώην βουλευτές που ήταν υποψήφιοι με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών.
http://left.gr/news/agria-kontra-toy-venizeloy-me-ton-grammatea-tis-neolaias-pasok