Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 19 Νοεμβρίου 2014 η ημερίδα πάνω σε θέματα ασφάλισης εξαγωγικών πιστώσεων και χρηματοδοτικών προϊόντων  στο Επιμελητήριο Αργολίδας.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας κ. Φώτιος Δαμούλος, ο οποίος ευχαρίστησε τους κ.κ. Κωτσιόπουλο και Καλπακτσόγλου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Διοίκησης του Επιμελητηρίου προκειμένου να ενημερωθούν οι εξαγωγείς της Περιφέρειας του Επιμελητηρίου. Από την πλευρά του ΟΑΕΠ ο Πρόεδρος κ. Θεμιστοκλής Καλπακτσόγλου στον χαιρετισμό που απεύθυνε ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου για την ευκαιρία της συνδιοργάνωσης της ημερίδας.
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος, Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ. Επίσης, ως ομιλητής συμμετείχε και ο κ. Αριστείδης Κρεββατάς, Προϊστάμενος του τμήματος κατάρτισης συμβολαίων και υποστήριξης πελατών του ΟΑΕΠ.
Και οι δύο απάντησαν με σαφήνεια σε όλα τα ερωτήματα που τους τέθηκαν από
την πλευρά των εξαγωγέων.
Ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΕΠ κ. Άγγελος Κωτσιόπουλος παρουσίασε στους εξαγωγείς της Αργολίδας  το καινοτόμο πρόγραμμα του Οργανισμού «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ». Όπως τόνισε, το πρόγραμμα «ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ» αποτελεί έναν άριστο συνδυασμό Ασφάλισης και Χρηματοδότησης. Δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες εξαγωγείς να χρηματοδοτηθούν από τράπεζες της επιλογής τους χωρίς «εμπράγματες» ασφάλειες ή άλλες διασφαλίσεις με ποσό που αντιστοιχεί στο 80% της αξίας των ασφαλισμένων από τον ΟΑΕΠ τιμολογίων με ανώτατο ανακυκλούμενο ποσό το €1.000.000, για διάρκεια πιστώσεων από 1- 4 μήνες και με ευνοϊκό επιτόκιο. Το πρόγραμμα υλοποιείται με δύο απλές προϋποθέσεις, την ασφάλιση του τιμολογίου στον ΟΑΕΠ και την παράδοση του προϊόντος στον ξένο αγοραστή. Έτσι, με αυτές τις προϋποθέσεις ο εξαγωγέας αποκτά  ρευστότητα λίγες μέρες μετά την παράδοση του προϊόντος του.
Ο κ. Αριστείδης Κρεββατάς, Προϊστάμενος του Τμήματος Κατάρτισης Συμβολαίων και Υποστήριξης Πελατών του ΟΑΕΠ, παρουσίασε στην ομιλία του το Πρόγραμμα Ασφάλισης Βραχυπρόθεσμων Εξαγωγικών Πιστώσεων και ανέλυσε τη διαδικασία ασφάλισης από την υποβολή της αίτησης ως και την καταβολή της αποζημίωσης.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων o Γενικός Διευθυντής της Δ/ΝΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΙΟΝΙΟΥ κ. Τσαγκαρέστος Ιωάννης.

                                      Για το Επιμελητήριο Αργολίδας
                                                      Ο Πρόεδρος


                                                  Φώτιος Δαμούλος