Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ


Ο Μανιάτης, η Εστορίλ, τα value bets και ο… Κολοκοτρώνης

Trixie, τριάδα, δυάδα και μονό στις επιλογές από τα… Γιουρόπια

Αρκετά καλή ημέρα η χθεσινή (στοιχηματικά πάντα), αν είχαν βάλει ένα γκολ η Γιούβε ή ένα η Ζενίτ θα χρησιμοποιούσα πιο πηχιαίες ατάκες.

Κυρίως αν είχε σκοράρει ο Ολυμπιακός θα συνέχιζε το παρολί τριημέρου, το οποίο κλείνει απόψε με το διπλό της Μπριζ, επιλογή που «χρησιμοποιώ» σε νέο παρολί. Ενας Ολυμπιακός άτυχος σε κάποιες φάσεις, προφανώς αδικημένος από τη φάση του πέναλτι (εγώ θα το έδινα) αλλά με λάθη στην άμυνα που σε κάνουν να ξύνεις τα… μποτία σου! Στο πρόγραμμα κι αυτά…

Πιο πολύ με… πόνεσε που δεν έβαλε δεύτερο στο πρώτο ημίχρονο η Ντόρτμουντ ενώ μπορούσε. Το over 1,5 HT ήταν στο yankee ειδικών με γκολ Κίσλινγκ (2.00), multiple scorer Ρεάλ (1-2, 1-3, 1-4) και πρώτο γκολ Μάλμε (2.40). Ναι μεν βγήκε μια τριάδα και τρεις δυάδες αλλά… ο πόνος, πόνος.

Πολύ καλή εντύπωση μου άφησε το πρόσφατο ματς της Εστορίλ, ενάντια στην Μπενφίκα. Ο τρόπος με τον οποίο «γύρισε» προσωρινά το παιχνίδι από τα δύο γκολ, για να δεχθεί και τρίτο προς το τέλος, έδειξε τον χαρακτήρα μιας ομάδας η οποία τιμωρεί, χωρίς δεύτερη κουβέντα, αν υποτιμηθεί. Για τον Παναθηναϊκό, sorry αλλά δεν ασπάζομαι την ικανοποίηση βλέποντας να αγκομαχά ενάντια στη Νίκη Βόλου στη Λεωφόρο, μια από τις πιο αδύναμες ομάδες της κατηγορίας. Δεν διαφέρει από τον περσινό ΠΑΟ, ο οποίος βρήκε ρυθμό και έκανε… παπάδες στον β’ γύρο του πρωταθλήματος, αντίστοιχα δώδεκα μήνες πριν προβλημάτιζε. Το «αγκάθι» είναι η άμυνά του και η λύση θα έρθει από φρέσκιες ιδέες, οι οποίες για την ώρα λάμπουν δια της απουσίας τους. Και το σετ αποδόσεων προσωπικά το κρίνω σωστό για μια ομάδα που «υποφέρει» ελλείψει Μπεργκ.

Για τον Αστέρα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να του βγάλεις το καπέλο (και να του φορέσεις εκείνο το ελβετικό ενθύμιο που χαρακτηρίζει κάθε εικόνα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη!). Οχι τυχαίο ότι έχει σκοράρει σε όλα τα φετινά του ματς ως τώρα, σε τρεις διοργανώσεις, πλην εκείνου του 1-0 στη Γερμανία με τη Μάιντς όπου όμως είχε χάσει τα… αβγά και τα πασχάλια. Καμάρι για τη χώρα η ομάδα του άκρως εργατικού Στάικου Βεργέτη. Ωστόσο η Παρτίζαν δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Το «πάντρεμα» εμπειρίας και ταλέντο έχουν δημιουργήσει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο το οποίο κοίταξε στα μάτια την Τότεναμ και παραμένει αήττητο φέτος σε τρεις διοργανώσεις. Με το διπλό σε τιμή αουτσάιντερ, θαρρώ πως υπάρχει αξία, άλλωστε κάποια στιγμή η απειρία του Αστέρα σε τέτοιους ρυθμούς συνεχών αγώνων, θα τον επηρεάσει.

Γενικώς, η αποψινή βραδιά θαρρώ πως κρύβει ευκαιρίες. Αλλωστε στα ματς του Europa League όπου είθισται να κυριαρχεί η λογική, όπως είδαμε και προ δύο εβδομάδων. Επί παραδείγματι, κατά τη γνώμη μου οι αποδόσεις… κολακεύουν την άπειρη Ελσίνκι στο ματς με την πολύ ποιοτική Κλαμπ Μπριζ. Ψηλότερα από όσο περίμενα κυκλοφορεί ο άσος της Λόκερεν, η οποία και βρίσκεται σε εξαιρετικό momentum και παίζει με υψηλά στάνταρ ομοιογένειας ενώ η Μέταλιστ είναι εμφανώς ντεφορμέ (και θα της λείψει και ο Ζάζα από μπροστά). Στις επιλογές και η Φέγενορντ, κυρίως λόγω έδρας ενάντια σε μια Σταντάρ που εκτός Λιέγης σπάνια αγωνίζεται με αυτοπεποίθηση.

Τα αποψινά ματς των τούρκικων ομάδων σε Λονδίνο και Τραπεζούντα προδιαθέτουν για αμφίσκορα. Η Λέγκια έχει εξαιρετικό σύνολο (έπρεπε να παίζει Champions League αλλά…) και ενάντια στη δουλεμένη άμυνα της Τραμπζονσπόρ είναι ικανή να σκοράρει και έχοντας φέτος ως τώρα νίκες μόνο στην Ευρώπη. Η Μπεσίκτας έχει φέρει μόνο under στη SuperLig ως τώρα, με τον Ντεμπά Μπα εκτός ρυθμού αλλά και κλειστά δεν μπορεί να παίξει και, αν το κάνει, απλά θα μετράει μπαλάκια από την Τότεναμ όπως ο Σαμαράς τους βουλευτές (αντίστοιχα με τη Γαλατά χθες).

Υψηλότατες είναι οι αποδόσεις στον άσο της Σέλτικ, προφανώς επηρεασμένες από την εύκολη νίκη των Κροατών επί της Αστρα, η οποία όμως τότε, λόγω οικονομικών προβλημάτων,  είχε ταξιδέψει στο Ζάγκρεμπ παντελώς αποδιοργανωμένη. Και η Ντινάμο Ζάγκρεμπ αντλεί ισχύ εντός, σε ματς που θα έχει πιο γρήγορο ρυθμό από όσο έχει συνηθίσει, δύσκολο να αντέξει.

Δεκατρία ματς έχει δώσει φέτος η Λιλ σε Ευρώπη και Championnat, όλα ήταν under, τα έξι από αυτά ήταν μάλιστα under 1,5. Και παίζει στη Γερμανία με μια Βόλφσμπουργκ παντελώς… τρελή αγωνιστικά, όσα πάνε και όσα έρθουν είναι τα παιχνίδια της. Πιθανό το πρώτο φετινό over των «λιλουά» που είναι στο 1.94, κράτησα πάντως το 1.88 το αμφίσκορου υπό τον... φόβο του 1-1.

Κοντολογίς ένα trixie με Μπριζ (1.94), Λόκερεν (2.45) και Παρτίζαν (3.00), μια τριάδα αμφίσκορο σε Τραπεζούντα (1.86), Λονδίνο (1.82) και Βόλφσμπουργκ (1.88), μια δυάδα με Φέγενορντ (1.80) και Σέλτικ (2.10) και μονό ο άσος της Εστορίλ (2.35).

Το πλήρες άρθρο και ο τρόπος στοιχηματισμού στο bxpbet.com.


Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter και Google+)