Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Ο Δαγρές κατεβάζει τις μπολντόζες στην Ερμιονίδα για να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα στους αιγιαλούς


Ο Παύλος Δαγρές, βρήκε χρηματοδότηση και κατεβάζει τις μπουλντόζες στην Ερμιονίδα για να κατεδαφίσει τα αυθαίρετα στους αιγιαλούς, ώστε να καταστούν προσβάσιμες οι παραλίες σε όλους τους πολίτες.
Πριν ξεκινήσει τις εργασίες, όπως δηλώνει, αναμένει να του δοθεί άδεια από την Εισαγγελία Ναυπλίου ώστε μαζί με τους θεσμικούς παράγοντες Περιφερειάρχη, Δήμαρχο, Δημοτικούς Συμβούλους και πλήθος διαμαρτυρόμενων πολιτών να κατεδαφίσουν τα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται σε αιγιαλούς και θάλασσες στην περιοχή, να απελευθερώσουν έτσι τις δημόσιες ακτές ώστε να τις απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες και όχι οι λίγοι οι παράνομοι.


Όπως μας δήλωσε, «Η ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη δαπάνη που θα χρειαστεί για την κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων που βρίσκονται στους αιγιαλούς της Ερμιονίδας, πολλά για τα οποία έχει εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης από την Κτηματική Υπηρεσία – όπως το υπ’ αριθμ. 2240/11-10-2004 !!!  - που αφορά αυθαίρετες κατασκευές  σε τμήμα αιγιαλού (786,62)  τ.μ. και έχουν γίνει στη θέση «Άγιος Αιμιλιανός» από το Μηνά Κυριακού.
Πλην όμως οι αρμόδιοι φορείς εδικαιολογούντο, μέχρι σήμερα, ότι ελλείψει .... χρημάτων ανέχονται τους παρανόμους και γι’  αυτό δεν προέβησαν, ως όφειλαν, στην κατεδάφιση των αυθαιρέτων. Παρ’  ότι σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 παράγραφος 6  του Ν.2971/2001 «Περί αιγιαλού και παραλίας» η κατεδάφιση των αυθαιρέτων πραγματοποιείται από τους αρμόδιους φορείς και η δαπάνη καταλογίζεται σε βάρος των αυθαιρετούντων».
Συνεχίζοντας ο Παύλος Δαγρές μας ενημέρωσε ότι «με πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας  του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου Επικρατείας απεφάνθησαν ότι θα κατεδαφιστούν όλα τα παράνομα κτίσματα που βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, αιγιαλούς και θάλασσες, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η νομιμότητα».
Ως εκπρόσωπος της Ένωσης Πολιτών κατά της Διαφθοράς τόνισε: «Καλούμε λοιπόν τους κ. κ. Εισαγγελείς Ναυπλίου και κάθε αρμόδιο, να ενεργήσουν ώστε να εκτελεστεί η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας και να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες σε όσους αρμοδίους έχουν παρανομήσει.
Πιστεύουμε λοιπόν πως ήρθε η ώρα να φανεί ποιοι είναι με τη νομιμότητα και ενστερνίζονται την απόφαση της Ολομέλειας του Ε΄ Τμήματος ΣτΕ και ποιοι, με αστείες δικαιολογίες, προσπαθούν να καλυφθούν έναντι των κατηγοριών που ακούγονται στα καφενεία  «ότι είναι «ΤΣΙΡΑΚΙΑ» και υπηρετούν συμφέροντα».
Τελειώνοντας, ο Παύλος Δαγρές δηλώνει πως «ευχαριστεί τους Ομογενείς από Αμερική και Αυστραλία, φίλους του Σωματείου «ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ»  που αυθόρμητα προσφέρθηκαν να αναλάβουν εξ ολοκλήρου τη δαπάνη που θα χρειαστεί για την κατεδάφιση όλων των αυθαιρέτων κτισμάτων που βρίσκονται στους αιγιαλούς της Ερμιονίδας.
Είναι δε συγκινητικό και τραγικό συγχρόνως, να βλέπουμε τους Έλληνες της ξενιτιάς να ενδιαφέρονται για την Ελλάδα περισσότερο από τους κατοικούντες εδώ  Έλληνες».
http://enimerosipeloponnisou.blogspot.gr/2014/10/blog-post_813.html?spref=fb