Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2014

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.- «Το ακατάσχετο του μισθού»

              Εδώ  και λίγες μέρες εφαρμόζεται και στο νομό μας όπως και σε όλη τη χώρα ο νόμος της κυβέρνησης για την κατάσχεση μισθών και συντάξεων.
              Οι εκβιασμοί και οι απειλές της κυβέρνησης για  να αρπάξουν και το τελευταίο ψίχουλο από τα λαϊκά νοικοκυριά είναι γεγονός και ταλανίζει  χιλιάδες εργαζόμενους, που κάποιοι από αυτούς έχουν ήδη  προστεθεί στις ουρές των ανέργων.
              Μάλιστα δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της η Εφορία, ότι κάποιοι δεν  χρωστούν  και έχουν προπληρώσει τις ρυθμισμένες οφειλές τους ως το τέλος του χρόνου.
              Όσο λοιπόν για το ακατάσχετο του μισθού που μας λένε ότι θα ισχύει ως και 1500 ευρώ από τους λογαριασμούς μισθοδοσίας, δεν ισχύει αυτόματα, αλλά ό εργαζόμενος θα  πρέπει να προσκομίσει δια μέσω λογιστή, στην ανάλογη τράπεζα που βρίσκεται ο μισθοδοτικό του λογαριασμός, χαρτί που να επικυρώνει το ακατάσχετο μισθών ως 1500 ευρώ. Διαφορετικά η εφορία μπορεί να κατάσχει ακόμα και  ποσό 200 ευρώ.
              Από ότι φαίνεται όμως, στο φόβο του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους, για παραγραφή κάποιων παλαιών χρεών ακόμα και ρυθμισμένων, προχωρούν σε κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, επιδομάτων από τις λαϊκές οικογένειες.
              Την ίδια στιγμή που σε δεκάδες επιχειρήσεις παραγράφονται χιλιάδες ευρώ , μειώνονται οι φόροι τους και μάλιστα απαιτούν την οριστική διαγραφή ληξιπρόθεσμων χρεών τα τρωκτικά που έχουν φεσώσει το λαό με δεκάδες δις ευρώ.
              Αυτή η φάμπρικα που έχει στηθεί απέναντι στα λαϊκά νοικοκυριά, δεν μπορεί να νομιμοποιηθεί στις συνειδήσεις των εργαζομένων.
              Καταγγέλλουμε αυτές τις ενέργειες και καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να οργανωθούν στα σωματεία τους,  στην επιτροπή ανέργων των σωματείων: Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αργολίδας και Οικοδόμων Ναυπλίου  και να συμπορευτούν με το ταξικό κίνημα, το Π.Α.ΜΕ., για να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στη λαίλαπα που σαρώνει δικαιώματα, κατακτήσεις, την ίδια τη ζωή μας.
              Το μέλλον μας δεν μπορεί να είναι η εξαθλίωσή μας, για να σωθούν οι επιχειρηματίες, οι τραπεζίτες , οι εφοπλιστές και να αυγαταίνουν να ήδη συσσωρευμένα κεφάλαιά τους, που έγιναν με τη δουλειά των εργατών.
              Η ανάκαμψη του κεφαλαίου περνάει σαν οδοστρωτήρας πάνω από τις λαϊκές οικογένειες.
              Δεν μπορούνε και δεν θέλουμε να πληρώσουμε την κρίση τους, γιατί  απλά δεν χρωστάμε τίποτα.
              Ως εδώ λοιπόν! Ήρθε η ώρα να σηκώσουμε το κεφάλι και να διεκδικήσουμε ότι μας ανήκει  και μας το κλέβουν οι εκμεταλλευτές, με κάθε τρόπο.
              Καλούμε όλους να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ. στην Αθήνα την 1η Νοέμβρη. Και βέβαια να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας με την απεργία στις 27 Νοέμβρη.

                                                                   ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.