Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Πορεία διαμαρτυρίας του Φ.Σ. του τμήματος ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Πορεία διαμαρτυρίας του Φ.Σ. του τμήματος ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
Μετά από απόφαση της γενικής συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου του Τ.Θ.Σ.Ν. οργανώθηκε την Πέμπτη 23/10 και ώρα 19:00 πορεία και παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το δημαρχείο της πόλης με σύνθημα Η Εκπαίδευση και η Τέχνη πάνε πάντα μαζί.
 
Η παράσταση διαμαρτυρίας αποτελεί απάντηση της σχολής στο κάλεσμα του Πανελλήνιου Επιστημονικού Συλλόγου Θεατρολόγων: ΠΕΣΥΘ με σημείο αιχμής το αίτημα απόσυρσης της εγκυκλίου που κατά παρέκκλιση κάθε επιστημονικής, εκπαιδευτικής και παιδαγωγικής αντίληψης αναζητά συναδέλφους δασκάλους για να διδάσκουν το μάθημα της Θεατρικής Αγωγής στα σχολεία Ε.Α.Ε.Π. Όπως αναφέρει το κάλεσμα του ΠΕΣΥΘ, χαρακτηριστικό δείγμα της προσπάθειας υποβάθμισης των μαθημάτων Τέχνης, αποτελεί η πρόσφατη εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ περί ανάθεσης του μαθήματος της Θεατρικής αγωγής πέραν των εξειδικευμένων για το αντικείμενο εκπαιδευτικών Πτυχιούχων Τμημάτων Θεατρικών Σπουδών και Θεάτρου ΠΕ 32 και Διπλωματούχων Δραματικής Τέχνης ΠΕ18.41, σε δασκάλους που έχουν γενικά κι αόριστα επιμορφωθεί επί του αντικειμένου.Χαρακτηριστικό επίσης δείγμα του υπερβάλλοντος ζήλου με του οποίου οι διοίκηση σπεύδει να υλοποιήσει άκριτα οποιαδήποτε απόφαση της πολιτικής εξουσίας, η πρόσφατη ανακοίνωση εφαρμογής της εγκυκλίου από τη Διεύθυνση  Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ιωαννίνων και Καβάλας.
 
Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων, όσο κι αν το θέατρο ως κομμάτι της εκπαιδευτικής διαδικασίας και παιδαγωγικό εργαλείο βάλλεται δεν παύει να διεκδικεί τα αυτονόητα: Απόσυρση της εγκυκλίου υπ’ αριθμό Φ.12/275/66898/Γ1/304-2014/ΥΠΑΙΘ του Υ.ΠΑΙ.Θ.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και καθηγητές του τμήματος.