Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Aπόψεις νέων για το Ναύπλιο

ΝΕΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ


                                                ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΘΑ 'ΡΘΟΥΝ....!!!!


          Έχοντας την ευκαιρία να ζεις στο εξωτερικό,βλέπεις και γνωρίζεις καινούργια πράγματα,που σίγουρα σε βοηθούν στο μέλλον.Έτσι ως κάτοικος Λευκωσίας πλέον για τα επόμενα 4 χρόνια,ήδη μπορεί να διακρίνει κάποιος εύκολα την οργάνωση που υπάρχει τόσο στην χώρα όσο και στην συγκεκριμένη πόλη.Έτσι εμείς θα δώσουμε κάποιες προτάσεις,τόσο για το τετραήμερο της 28ης Οκτωβρίου,που θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος το όμορφο Ναύπλιο θα βουλιάξει από κόσμο,όσο και για το πέρας αυτού του τετραημέρου.Για αυτό το λόγο:

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Να τοποθετηθούν,σε κάθε έξοδο-είσοδο της πόλης φωτιζόμενο σχέδιο της πόλης,ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να κατατοπιστεί.Να καταλαβαίνει ότι μπαίνει στην πρώτη πρωτεύουσα της Ελλάδος αλλά και σε μία πόλη που έχει τόσα πολλά,και ταυτόχρονα σημαντικά πράγματα να δείξει στον επισκέπτη της.Δεν θα μπορούσε παράλληλα να τοποθετηθεί μια πινακίδα όπου θα αναγράφει την ημερομηνία δημιουργίας του καμπαναριού του Αγίου Γεωργίου?Λίγοι γνωρίζουν την ιστορία του,ενώ μέσα στην εκκλησία βρίσκεται και ο πορφυρός θρόνος του Οθωνα.Δεν θα συνέβαλλε και στην αναβάθμιση της οδού Πλαπούτα ταυτόχρονα?



ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Την ενεργοποίηση των πολιτών με επιβράβευση τους από τον Δήμο, ώστε να φαίνεται το ενδιαφέρον του πολίτη. Π.χ. Θα μπορούσε ο δήμος να επιβραβεύει «Τον καλύτερο δημότη», «Την καλύτερη γειτονιά», «Το καλύτερο μπαλκόνι»,ώστε να δώσει ο Δήμος τον στόμφο ότι η προσπάθεια των δημοτών για βελτίωση της ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ και της ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ζωής είναι θέμα που μας αφορά ΟΛΟΥΣ.


ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ: Την λειτουργία σε 24ωρη βάση τηλεφωνικής γραμμής στον Δήμο όπου θα καταγράφονται όχι μόνο οι καταγγελίες των πολιτών για τα προβλήματα που τους απασχολούν, αλλά και άλλα θέματα, γρήγορης επέμβασης των υπηρεσιών του Δήμου. Άλλωστε βλέπουμε συχνά αυτοκίνητα του Δήμου να κάνουν βόλτες 12 και 1 το βράδυ.




 ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ:Βέβαια τώρα είναι αργά,να τοποθετηθούν πάσσαλοι όπου θα μπορούν να προχωρήσουν  στη φιλοτέχνηση των μικρών πασσάλων,που θα τοποθετηθούν για την αποτροπή της στάθμευσης αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια ή οτιδήποτε αλλο,όσοι εικαστικούς επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αυτό αφιλοκερδώς.Η δημιουργία μιας ομορφότερης, πιο ενδιαφέρουσας και κυρίως πιο ανθρώπινης πόλης πρέπει να μας ενδιαφέρει όλους!
ΤΟ ΠΡΙΝ....

Και το ΜΕΤΑ....!!!;;;;