Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

Nέα αρχαιολογικά ευρήματα από την έρευνα στη νότια Αργολίδα

Kossiva_lecture-605x338
Τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα από την έρευνα στη νότια Αργολίδα και ο τρόπος με τον οποίο συμβάλλουν στη διεύρυνση των γνώσεών μας για τη διαμόρφωση της πρωτοελλαδικής κοινωνικής οργάνωσης των παράκτιων ηπειρωτικών περιοχών είναι το θέμα διάλεξης που θα δώσει η Αγγελική Κόσσυβα (Δ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων) την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 19.00, στο Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών (Μητσαίων 9, σταθμός μετρό Ακρόπολη).
«Οικιστικά και ταφικά κατάλοιπα της Πρώιμης Χαλκοκρατίας που έχουν ερευνηθεί πρόσφατα στην ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας και του Κρανιδίου στην περιοχή της Ερμιονίδας υποδηλώνουν την ύπαρξη εκτεταμένων εγκαταστάσεων», αναφέρει η κα Κόσσυβα σχετικά με το θέμα της διάλεξής της.
«Οι θέσεις αυτές που οφείλουν την ανάπτυξή τους σε εξειδικευμένες ασχολίες, δεν είναι καθόλου απομονωμένες αλλά βρίσκονται σε επικοινωνία τόσο με κοντινές όσο και με πιο απομακρυσμένες περιοχές», επισημαίνει. Η διάλεξη, που έχει τίτλο «Από το κέντρο στην περιφέρεια: Η πρωτοελλαδική κατοίκηση στη νότια Αργολίδα», πραγματοποιείται στο πλαίσιο των Αιγαιακών Διαλέξεων που διοργανώνει ο «Αιγεύς – Εταιρεία Αιγαιακής Προϊστορίας» σε συνεργασία με το Σουηδικό Ινστιτούτο Αθηνών.
http://www.paratiritis-news.com/?p=78335