Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΜΟΡΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΡΓΕΛΑ


Γιά πρώτη φορά στην έως τώρα μουσική μου διαδρομή, θα βρεθώ στο "μουσικό πάλκο" του χωριού μου, και αυτό μου δίνει πολύ χαρά ,αλά συνάμα με γεμίζει και με μεγάλη ευθύνη.

Μετά απο αρκετά χρόνια θα βρεθώ ως μουσικός αυτη την φορά, στα μέρη όπου μικρό παιδάκι μεγάλωσα,και έπαιξα μπάλα με τους μικρούς μου φίλους, έξω απο το μικρό-παλιό εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου στην Πυργέλλα...σε εκείνο το εκκλησάκι που ακόμη και σήμερα παραμένει όρθιο στην φθορά του χρόνου...σε εκείνο το εκκλησάκι που με φιλοξένησε γιά κάποιες τάξεις του δημοτικού ως μαθητή, αφού δεν είχαμε σχολείο!!!

Η πρόταση του πολιτιστικού συλλόγου γυναικών της Πυργέλλας, με βρήκε ίσως στην πιό κατάλληλη και ώριμη εποχή,γιά να αναλάβω αυτη την μουσική παρουσίαση, και τους οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ γιά αυτό....με τιμούν ιδιαίτερα.

Αυτη η μουσική μας συνάντηση έχει αρχικά ως σκοπό, να ανταμώσουμε μουσικά, σμίγοντας τις φωνές μας σε αγαπημένα έντεχνα Ελληνικά τραγούδια....να αναδείξουμε τον σημαντικό ρόλο που κατέχει αυτός ο πολιτιστικός σύλλογος στα δρώμενα της περιοχής μας και να δώσουμε όλοι μαζί, έναν διαφορετικό αέρα και χρώμα τόσο στο χωριό μας, όσο και γενικότερα στον τρόπο μουσικής διασκέδασης και ψυχαγωγίας που έχουμε συνηθίσει χρόνια τώρα να υπάρχει στα χωριά με την μορφή πανηγυριού, τα οποία ναι μεν μπορεί να διασκεδάζουν αλά δεν ψυχαγωγούν.
Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που δέχθηκα με χαρά αυτη την πρόταση.

Ολα αυτά...σε συνοδεία με παν-νόστιμους σπιτικούς μεζέδες, φτιαγμένους με πολύ αγάπη και μεράκι, απο τα χέρια των γυναικών του πολιτιστικού συλλόγου Πυργέλλας.

Η ερχόμενη εβδομάδα, αναμένεται να είναι καλοκαιρινή, αφού οι θερμοκρασίες θα ανέβουν αισθητά, αφήνοντας στην άκρη το φθινοπωρινό κλίμα που υπήρξε το τελευταίο διάστημα, και έτσι δεν υπάρχει ανησυχία γιά τις καιρικές συνθήκες αυτης της βραδιάς.

Η δική σας στήριξη και προσέλευση σε αυτό το πρώτο μας μουσικό κάλεσμα, θα είναι πολύ σημαντική γιατί μόνο μέσα απο αυτη, μπορεί να υπάρξει και συνέχεια.

Το βραδάκι (8.30) της ερχόμενης Παρασκευής 26 Σεπτεμβρίου, θα είναι ένα σημαντικό βράδυ γιά τα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας και όχι μόνο.
Εμείς κάνουμε μιά νέα και διαφορετική αρχή και θα χαρούμε πολύ να σας συναντήσουμε απο κοντά...να σας γνωρίσουμε....να μάθετε πράγματα γιά το χωριό μας και τον πολιτισικό σύλλογο γυναικών του, και να ανταμώσουμε μαζί με μιά αγκαλιά τραγούδια.

Σας ευχαριστούμε πολύ....καλή μας αντάμωση.


Ιωάννης Νανόπουλος