Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΔΙΟΜΗΔΗΣ - ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΝΩΡΙΣ

kristianstaddiomgame
Πρόωρα μπήκε το τέλος στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις φέτος για την ομάδα μας, καθώς ο Διομήδης βρήκε μπροστά του την Σουηδική IFK Kristianstad, η οποία ομολογουμένως είναι από τις ισχυρότερες ομάδες που συμμετέχουν στο θεσμό του EHF Cup.
Στον επαναληπτικό της Σουηδίας, χθες, η ομάδα μας ηττήθηκε με 30-17 και αποχαιρέτησε την Ευρώπη, ρίχνοντας πλέον όλο το βάρος στις εγχώριες διοργανώσεις, δηλαδή το Πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδας.
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μετά την κατάκτηση του Challenge Cup το 2012, ομάδας-μεγαθήρια του Ευρωπαϊκού handball βρίσκονται στον δρόμο των προκριματικών του EHF Cup για τον Διομήδη, φρενάροντας την πολυπόθητη είσοδό του στους ομίλους της διοργάνωσης. Θυμίζουμε ότι το 2012, μετά τον αποκλεισμό της ΑΕΚ και της Πορτογαλικής Μαδέιρα σε 1ο και 2ο γύρο αντίστοιχα, η Γερμανική υπερδύναμη Rhein Neckar Lowen βρέθηκε στον τρίτο και τελευταίο γύρο πριν την είσοδο στους ομίλους, αποκλείοντάς μας, ενώ πέρσι το 2013, στον δεύτερο γύρο αντιμετωπίσαμε την πολύ καλή Κροάτικη RK Nexe, η οποία προκρίθηκε δύσκολα, λόγω της διαφοράς τερμάτων εκτός έδρας.
Σαφώς και τα συναισθήματα δεν είναι μόνο πικρά και αρνητικά λόγω του αποκλεισμού μας, καθώς η ευκαιρία να αντιμετωπίσεις ομάδες της ελίτ του Ευρωπαϊκού Handball δεν δίνονται εύκολα, όπως επίσης η αγωνιστική και τακτική εμπειρία που αποκομίζεις απέναντι σε ομάδες "δυνατών σχολών", όπως της Γερμανίας, Σουηδίας και Κροατίας, είναι στοιχεία ανεκτίμητα και δυσεύρετα.
Οι προκλήσεις πάντα θα βρίσκονται στην ατζέντα του Δημήτρη Δημητρούλια και των παικτών μας και βεβαίως δεν θα μένουν αναπάντητες! Αυτές άλλωστε δυναμώνουν κάθε χρόνο τον Διομήδη, αυτές του χάρισαν το μοναδικό Ευρωπαϊκό τρόπαιο Ελληνικής ομάδας στο άθλημα και αυτές είναι που κάνουν τους παίκτες μας -και κυρίως τους νεότερους ηλικιακά- πιο έμπειρους και πιο ολοκληρωμένους.
Η αποστολή της ομάδας μας επιστρέφει σήμερα το απόγευμα στην Ελλάδα και από αύριο, πιο δυνατή και πιο έμπειρη, εστιάζεται στον αγώνα της έναρξης του Πρωταθλήματος με το Κιλκίς, το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου.
ΚΡΙΣΤΙΑΝΣΤΑΝΤ (Όλα Λίντγκρεν): Μπέτλερ, Λίντγκρεν 1, Όλσον 5, Στενμπάκεν 2, Μπιόρσεν 1, Λάγκερσεν 2, Λάρσον Γ. 4, Λάρσον Λ., Τόλμπρινγκ 2, Πέτερσον 1, Κέντερχολμ 3, Ο' Σάλιβαν 4, Λίντσκογκ 1, Νίλσον 3, Κόσμο, Νίστρομ 1
ΔΙΟΜΗΔΗΣ (Δημήτρης Δημητρούλιας): Ανανιάδης 7, Πασσιάς 4, Σπέντζος 3, Μεγαλοοικονόμου 2, Μαστορογιάννης 1, Χαντέλης, Ντάσεβιτς, Καρκαλάτος, Κρεμαστιώτης, Κυπραίος, Λοΐζος, Μούγιτς, Νούνγκοβιτς, Σαμαράς, Σιαματάς, Σιμιτσής
Διαιτητές: Ναμποκάου - Κούλικ (Λευκορωσία), Δίλεπτα: 5-1 Πέναλτι: 2/2-7/8