Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014

Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ


Μονό και παρολί τριημέρου

Από το 1997-98 ο Ολυμπιακός αριθμεί, μαζί με τη φετινή, 16 παρουσίες σε ομίλους του Champions League, με τέσσερις προκρίσεις (ποσοστό 25%). Η φετινή του πρεμιέρα είναι με την Ατλέτικο Μαδρίτης.

Πολλά… βγαίνουν από αυτό το ματς, από όποια πλευρά κι αν το ψάξεις. Πέντε νίκες σε 13 ματς ως γηπεδούχος και μόλις δύο ήττες από ισπανικές ομάδες έχουν οι «ερυθρόλευκοι»: 2-4 από τη Βαλένθια στις 12/9/2006 (πρεμιέρα ομίλων, στο Καραϊσκάκη) και 0-1 από τη Λεβάντε στους «16» του Europa το 2012-13. Μια χαρά ρεκόρ.

Μπήκα στο τριπάκι για κάτι άλλο… Η ομάδα του Μίτσελ υποδέχεται την ομάδα που κληρώθηκε από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας: την Ατλέτικο. Αλλες τρεις φορές συνέβη αυτό στο παρελθόν, ήτοι εντός έδρας πρεμιέρα σε φάση ομίλων για τον Ολυμπιακό υποδεχόμενος την «ισχυρή», την ομάδα από το πρώτο γκρουπ δυναμικότητας. Και τα αποτελέσματα δεν είναι ευνοϊκά: 0-1-2 το ρεκόρ με γκολ… 6-11!.

Πρώτη, χρονικά, η ισοπαλία, εκείνο το αλήστου μνήμης 3-3 με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΟΑΚΑ στις 15 Σεπτεμβρίου 1999. Δύο γκολ ο Ζιοβάνι κι ένα ο Ζάχοβιτς για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς (αντικαταστάθηκε στις 11 Νοεμβρίου από τον… Αλμπέρτο Μπιγκόν), από ένα η Σάβιο, Ρομπέρτο Κάρλος και Ραούλ διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.
Ακολούθως, στις 12 Σεπτεμβρίου 2006 στο Καραϊσκάκη, ξανά αντίπαλός του ισπανική ομάδα: η Βαλένθια. Το τελικό 2-4 ήρθε εύκολα για τους Λεβαντίνους με χατ τρικ του Φερνάντο Μοριέντες (Κωνσταντίνου και Καστίγιο τα «ερυθρόλευκα» γκολ).
Στον πάγκο καθόταν ο Τροντ Σόλιντ (με το μπλοκάκι του).
Τελευταίο… δείγμα, πέρυσι: 17/9/2013, Ολυμπιακός – Παρί Σεν Ζερμέν 1-4. Με Μίτσελ στον πάγκο, το γκολ ο Βάις, σκόρερ των Παριζιάνων οι Καβάνι, Μότα (δις) και Μαρκίνιος.

Το διπλό, την ημέρα της κλήρωσης, άνοιξε στο 2.10 και έκτοτε ακολουθεί φθίνουσα πορεία. Από 1.95 και πάνω, αγοράζεται…

Κατά τα λοιπά, πλην Ολυμπιακού και με άλλα τρία ματς κάτω του 1.20 απόψε, δεν έχεις και πολλές επιλογές. Και δεν μπλέκω με τα γκολ, οι ομάδες μου (Λίβερπουλ και Ρεάλ) δεν είναι στο momentum εκείνο για να… σκοτώσουν Λουντογκόρετς και Βασιλεία αντίστοιχα.

Ούτε η Μπενφίκα είναι τόσο φαβορί στο 1.85, πλασματική η απόδοση. Πολλώ δε μάλλον η Γαλατασαράι που ναι μεν δεν δέχεται γκολ (σε τρία επίσημα ως τώρα) αλλά δεν σκοράρει κιόλας. Κι ας παίζει με την Αντερλεχτ.

Τι απομένει; Το over στο Πριγκιπάτο ανάμεσα σε Μονακό και Λεβερκούζεν (ακόμη και το over 3,5 δεν το αποκλείω…) και το πιθανό αμφίσκορο στο Ντόρτμουντ – Αρσεναλ. Κράτησα μόνο το πρώτο…

Πιο δύσκολο το πρόγραμμα της Τετάρτης στο… Τσου-Λου, με πέντε φαβορί κάτω του 1.60. Και με μια επίφοβη Παρί, ο Αγιαξ στο Αμστερνταμ ξέρει να παίρνει αποτελέσματα (θυμηθείτε τη νίκη επί της Μπάρτσα) και μια εξίσου επίφοβη Μπάγερν (θυμηθείτε τι έγινε με τη Σίτι πέρυσι). Μόνη σκέψη το αμφίσκορ στο Μπιλμπάο ανάμεσα σε Αθλέτικ και Σαχτάρ.

Για να κλείσει η συνήθεια που έγινε λατρεία, το παρολί τριημέρου, έχω κατά νου αρκετές επιλογές για την Πέμπτη (μπορείτε να τις δείτε στην «King Bet» που κυκλοφορεί) αλλά θα τα πούμε… μεθαύριο. Ως τότε, έπαιξα ΠΑΟΚ με τον άσο ήδη να υποχωρεί.

Το πλήρες άρθρο και ο τρόπος στοιχηματισμού στο bxpbet.com.

Νίκος Μποζιονέλος (Facebook, Twitter και Google+)