Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΣΟΠΟΔΙ Η ΠΙΟ ΚΟΣΜΟΓΥΡΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΗΝΙΔΑ

Η Έλσα Νέζου κατάγεται από το Κουτσοπόδι (είναι αδελφή του γνωστού παρουσιαστή Χρήστου Νέζου) και κατά πάσα πιθανότητα είναι η πιο κοσμογυρισμένη Ελληνίδα.
Έχει επισκεφθεί 165 από τις 192 χώρες του κόσμου και φυσικά είναι έτοιμη να πάει και στις λίγες που απομένουν.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα grekamag.gr:
Η Έλσα Νέζου είναι από τους τυχερούς ανθρώπους, γιατί το ταξίδι της προσφέρθηκε! Ανοίχτηκαν οι δρόμοι και τους διάβηκε με την αγάπη και το σεβασμό που τους αρμόζει. Ο πρώην σύντροφός της (αυτός που άνοιξε τους δρόμους) επικεφαλής κι η ίδια όλη η στρατιά στην «κατάκτηση» του κόσμου! Μια σχεδόν 20ετής εκστρατεία για να καταφέρει να βάλει στην καρδιά της, περίπου 165 (εκτός της Ελλάδας) αναγνωρισμένα κράτη από τα 192 (μέλη του ΟΗΕ).
Συνήθως τη ρωτούν ποιες χώρες έχει επισκεφθεί αλλά είναι πιο εύκολο και λιγότερο χρονοβόρο να πει ποιες δεν έχει!
Αγαπημένος προορισμός είναι η Αφρική. Αν και είναι από τις πλέον δύσκολες ηπείρους διατηρεί μια μαγεία. Αποτελείται από 55 κράτη εκ των οποίων έχει ταξιδέψει στα 45. Θα ήθελε φυσικά να πάω Σεϋχέλλες και Μαυρίκιο, όπου εκεί δεν θα δυσκολευτεί καθότι τουριστικά και δη κοσμοπολίτικα αλλά θα ήθελε να πάει και Αγκόλα. Γενικώς θα ήθελε να πάει παντού. Για την Έλσα δεν υπάρχει όμορφο ή άσχημο μέρος, πέρα από τη φωτογραφική άποψη που μπορούμε να του αποδώσουμε. Ακόμα και το πιο άσχημο μέρος έχει κάτι να σου δώσει σε εμπειρία. Είναι μάταιο να πιστεύουμε πως μόνο η ομορφιά εξαργυρώνεται στη ζωή μας και, τελικά, δεν είναι τόσο η ομορφιά που σε στιγματίζει στο ταξίδι, αλλά η εμπειρία που έχεις αποκομίσει απ' αυτό. Έχει να ταξιδέψει ένα μεγάλο διάστημα 3 περίπου ετών και νιώθει σαν ταξιδιώτης εν αποστρατεία, με την ελπίδα να ενταχθεί ξανά στο σώμα των... εθελοντών ταξιδιωτών!
Παρουσιάζουμε κάποιες φωτογραφίες από τα ταξίδια της Έλσας. Περισσότερες μπορείτε να δείτε στο grekamag.gr.
http://argolika.gr/