Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Δημοπράτηση των έργων μεταφοράς νερού άρδευσης από Ανάβαλο σε Επίδαυρο και Ερμιονίδα.


Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη και τον Ειδικό Γραμματέα Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών κ. Δημήτριο Ιατρίδη, στο πλαίσιο του διαρκούς του ενδιαφέροντος για την πορεία υλοποίησης του αρδευτικού έργου του Αναβάλου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν ότι: 

- Σε ό,τι αφορά το έργο μεταφοράς νερού άρδευσης του Αναβάλου στο Δήμο Επιδαύρου η μελέτη ολοκληρώθηκε και εντός του Σεπτεμβρίου θα κατατεθούν στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου τα τεύχη δημοπράτησης για τον απαραίτητο έλεγχο ώστε να ακολουθήσει εντός του Οκτωβρίου η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

- Σε ό,τι αφορά το έργο μεταφοράς νερού άρδευσης του Αναβάλου στο Δήμο Ερμιονίδας, η οριστική μελέτη ολοκληρώνεται σύμφωνα με την συμβατική υποχρέωση του εργολάβου μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, ώστε τα τεύχη δημοπράτησης να κατατεθούν για τον απαραίτητο έλεγχο εντός του Νοεμβρίου και να ακολουθήσει μέχρι το τέλος του έτους η διαδικασία δημοπράτησης.

- Σε ό,τι αφορά το έργο μεταφοράς νερού άρδευσης του Αναβάλου σε Κουτσοπόδι, Μυκήνες, Μοναστηράκι, Φίχτια, Χώνικα, Αεροδρόμιο, Ελληνικό και Δήμο Μιδέας, η Διεύθυνση Τεχνικών Μελετών και Κατασκευών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ελέγχει τον ανακεφαλαιωτικό πίνακα των εργασιών τον οποίο υπέβαλε η Διευθύνουσα του έργου υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, ώστε να επιταχυνθούν οι εργασίες υλοποίησης.

Ο κ. Ανδριανός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Με την δημοπράτηση των δύο αυτών έργων ολοκληρώνεται η προσπάθεια που ξεκινήσαμε πριν από 6 χρόνια για την αναβάθμιση του αντλιοστασίου του Αναβάλου, την συντήρηση του δικτύου και την επέκταση του σε περιοχές που μαστίζονται πάρα πολλά χρόνια από την λειψυδρία και την υφαλμύρωση των νερών.

Οι αγρότες της Αργολίδας βλέπουν πλέον ένα έργο που πάνω από 30 χρόνια ήταν μια διαρκής εξαγγελία τώρα να υλοποιείται. Θα συνεχίσω την προσπάθεια μου για την υλοποίηση του μεγάλου αυτού έργου, όπως έκανα τα έξι αυτά χρόνια, ώστε με την ολοκλήρωση του έργου τα νερά του Αναβάλου να καλύψουν τις ανάγκες της Αργολίδας».