Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Ανέλαβαν να μας “σώσουν” από την κρίση οι ίδιοι που τη δημιούργησαν

Η Ο.Μ. Άργους – Μυκηνών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. πραγματοποίησε ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση,στο Επιμελητήριο Αργολίδας, με θέμα:
“ΕΝ.Φ.Ι.Α. – ΑΣΦ. ΤΑΜΕΙΑ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ. ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ. ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ.”
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Αλέκος Καλύβης μέλος της Π.Γ. της Κ.Ε. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Ο οποίος παρουσίασε την πρόταση του κόμματος για τη διακυβέρνηση της χώρας και τόνισε πως : “Η μόνη λύση είναι η ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, που θα εφαρμόσει μια πολιτική βασισμένη στην ανάπτυξη μέσα από την κατάργηση της λιτότητας και θα ολοκληρώσει την πρότασή του για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους.”
Το μέλος του  ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Άργολίδας Γιώργος Κοτσανάς στο χαιρετισμό του ανέφερε:
''Πριν από λίγα μόλις χρόνια, μία εκδήλωση με το συγκεκριμένο θέμα και
περιεχόμενο μόνο ως κακόγουστο αστείο θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί. Σήμερα όμως όχι μόνο αστείο δεν είναι, αλλά είναι και ζητούμενο το κατά πόσο μία συζήτηση μπορεί να περιγράψει την πραγματική κατάσταση που βιώνει ο καθένας από εμάς.
Πλέον δεν συζητάμε για τα μελλούμενα. Δεν συζητάμε για τις δυσοίωνες προβλέψεις κάποιων περιθωριακών “ειδικών” και κάποιων “γραφικών” Αριστερών. Δεν συζητάμε καν για κάτι που είναι να έρθει αλλά που θα το δούμε στο μέλλον.
Συζητάμε για το τώρα. Συζητάμε για την καθημερινότητά μας. Συζητάμε για την επαγγελματική και οικογενειακή μας επιβίωση. Συζητάμε για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας, της νέας γενιάς που οδηγείται καθημερινά στην ανεργία, την μετανάστευση, την απαξίωση, την αναξιοπρέπεια και την απόγνωση.
Δεν έχουν περάσει παρά μόνο δύο χρόνια από τις εκλογές του 2012, όταν τρομοκρατούσαν την κοινωνία με τους κινδύνους που θα αντιμετωπίζαμε αν κέρδιζε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ας θυμηθούμε μόνο μερικούς από αυτούς τους κινδύνους..
Θα υπάρξει φτώχια.
Οι μισθοί και οι συντάξεις δεν θα έχουν καμία αξία.
Θα χαθούν και θα απαξιωθούν οι καταθέσεις.
Θα υπερφορολογηθούμε.
Δεν θα υπάρχουν χρήματα για φάρμακα.
Δεν θα υπάρχουν χρήματα για πετρέλαιο.
Μερικά μόνο από αυτά που μας έλεγαν και τελικά κατάφεραν να πείσουν ένα μεγάλο τμήμα των πολιτών ότι πράγματι οι κίνδυνοι με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μεγάλοι και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάρουμε τέτοια ρίσκα. Ανέλαβαν λοιπόν αυτοί να μας “σώσουν” και να μας βγάλουν από την κρίση, που οι ίδιοι δημιούργησαν. Το αποτέλεσμα της προσπάθειας τους δεν θα το σχολιάσω. Άλλωστε είναι αυτό που μας φέρνει σήμερα εδώ.

Φίλες & φίλοι,
Συντρόφισσες & σύντροφοι,
Έχουμε απέναντι μας μία κυβέρνηση κοινωνικά ανάλγητη. Μία κυβέρνηση πειθήνιο όργανο διεθνών και ντόπιων οικονομικών συμφερόντων. Μία κυβέρνηση που μας οδηγεί μέρα με την ημέρα σε βέβαιη κοινωνική και εθνική τραγωδία και καταστροφή. Μία κυβέρνηση που οδηγεί σε αφανισμό τον κόσμο της εργασίας, καταστρέφοντας συγχρόνως όλο τον παραγωγικό ιστό της χώρας. Μία κυβέρνηση που δεν θα σταματήσει το καταστροφικό έργο της αν εμείς δεν την σταματήσουμε.
Η συγκυβέρνηση των μνημονίων πρέπει να φύγει και πρέπει να φύγει το συντομότερο δυνατό. Οι πολίτες και όσες πολιτικές δυνάμεις πιστεύουν ότι η σωτηρία βρίσκεται έξω από τα μνημόνια, κόντρα στις πολιτικές της λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης, μακριά από τις λογικές εξαφάνισης του κοινωνικού κράτους, σε μία χώρα που η δημοκρατία θα αφορά όλες και όλους και δεν θα βρίσκεται στην κατάψυξη, πρέπει να αντιδράσουν και να το κάνουν τώρα.
Πρέπει να ανοίξει ο δρόμος ώστε να εκφραστεί η λαϊκή βούληση, να ανατραπεί η σημερινή κατάσταση και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις εκείνες για μια άλλη διακυβέρνηση του τόπου. Για μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κοινωνικής και εθνικής σωτηρίας. Μία διακυβέρνηση που θα βάλει μπροστά για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας πάνω σε νέες, διαφορετικές βάσεις. Κόντρα στο σάπιο και διεφθαρμένο παρελθόν. Μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που θα ανεβάσει στο επίπεδο της εξουσίας τις διαχρονικές αξίες της αριστεράς, την ανιδιοτέλεια, την αφοσίωση στο λαό, την εντιμότητα, τη σεμνότητα, τη μαχητικότητα, την αποτελεσματικότητα. Και φυσικά μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με σταθερή στάση απέναντι στην τρόικα, στους δανειστές και στις απαιτήσεις τους. Γιατί όπως δήλωσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, “δεν ερχόμαστε να διαχειριστούμε την υποταγή της Ελλάδας. Ερχόμαστε να την καταργήσουμε.”
Φίλες & φίλοι,
Συντρόφισσες & σύντροφοι,
Πρέπει να επισπεύσουμε την δημοκρατική ανατροπή, και να ανοίξουμε τον δρόμο για την κοινωνική σωτηρία και την πραγματική αλλαγή. Μην περιμένουμε να το κάνουν κάποιοι άλλοι για εμάς. Μόνο εμείς, όλοι μαζί μπορούμε. Είναι λίγοι, είμαστε πολλοί και μπορούμε να τους σταματήσουμε.
Ο ΣΥΡΙΖΑ σας καλεί όλες και όλους, σε μια πλατιά συστράτευση, σε μια πανστρατιά που θα σταματήσει την καταστροφή και θα ανοίξει δρόμο στην ελπίδα''.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Κοδέλας , ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αργολίδας Φώτης Δαμούλος ,ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άργους Αντώνης Καλοθέου,ο νέος περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Γαβρίλος ,ο νέοι δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου Άργους-Μυκηνών Παναγιώτης Νικολαράκος και Σπύρος Τσετσέκος, ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης πολιτών Αυτοδιοικητική Ριζοσπαστική Ανατροπή – ΑΥ.Ρ.Α. Παντελής Κοκκινόπουλος,ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Αργολίδας  Σπύρος Αντωνόπουλος κ.α.
(φωτογραφίες eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) www.argolidaportal.gr