Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Νέες δράσεις του Harvard στο Ναύπλιο...

Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Harvard που εδρεύει στο Ναύπλιο ολοκλήρωσε δύο ακόμη δράσεις κατά το μήνα Ιούλιo. Σε συνεργασία με το Φιλανθρωπικό Ίδρυμα Michael Marks διοργάνωσε για 5η χρονιά το Πρόγραμμα Φιλοξενίας Βραβευμένων Βρετανών Ποιητών, με πλειάδα δράσεων κι επισκέψεων, εντός κι εκτός Αργολίδος, και με συναντήσεις με ακαδημαϊκούς, φοιτητές καθώς και ποιητές από την Αργολίδα κι όλη την Ελλάδα (Ναύπλιο-Ολυμπία-Αθήνα, 1-14 Ιουλίου).
Παράλληλα, σε συνεργασία με την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, διοργανώθηκε το τρίτο ετήσιο επιστημονικό συμπόσιο “Sports, Society, and Culture”, που προσέφερε την ευκαιρία σε περίπου 100 προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές από όλη την Ελλάδα να συμμετάσχουν σε ένα τριήμερο, εντατικό πρόγραμμα ομιλιών και εργαστηρίων (workshops) με διαπρεπείς αμερικανούς κι έλληνες ακαδημαϊκούς (Ολυμπία, 9-12 Ιουλίου).
Στις 17 Ιουλίου ξεκίνησε το Θερινό Πρόγραμμα Μαθητών Λυκείου (HSSP), που διοργανώνεται για 3η συνεχή χρονιά στο Ναύπλιο. Οι 18 συμμετέχοντες, μαθητές Λυκείου (17 από Αργολίδα κι 1 από Αττική), ο Νικόλας Πρεβελάκης, Διευθυντής του Προγράμματος και Λέκτορας Κoινωνικών Επιστημών του Harvard και οι δύο Εκπαιδευτικοί Συνεργάτες, φοιτητές του Πανεπιστημίου Harvard, Adrianna Lucero και David Neustadt, για δυόμιση εβδομάδες θα συνεργαστούν και θα αναπτύξουν ποικίλα θέματα κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών, υπό την γενική θεματολογία «Εισαγωγή στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες». To Πρόγραμμα, μέχρι τώρα, περιλαμβάνει παρουσιάσεις, συζητήσεις καθώς κι άλλες δραστηριότητες, ενώ θα εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερες τις ερχόμενες ημέρες.  
Παράλληλα το Κέντρο υποδέχτηκε την Κυριακή, 20 Ιουλίου τους 26 φοιτητές του Θερινού Προγράμματος του Harvard στην Ελλάδα (Πρόγραμμα Συγκριτικών Πολιτισμικών Σπουδών), οι οποίοι έφτασαν στο Ναύπλιο, έχοντας ολοκληρώσει το πρώτο μέρος του προγράμματος στην Ολυμπία. Το πρόγραμμα πραγματοποιεί καθημερινά εντατικά σεμινάρια ιστορίας και λογοτεχνίας στο ΚΕΣ, ενώ οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν το Ναύπλιο και να επισκεφθούν τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής. Το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί στις 3 Αυγούστου.