
Αν και έχει μία ιστορία μόλις 8 ετών, έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον της πετοσφαίρισης με τα επιτεύγματά της στα τμήματα υποδομής, έχοντας μία σταθερά ανοδική πορεία στον χώρο της Πελοποννήσου, αλλά και Πανελλήνια.
Η Γυμναστική Ένωση Ναυπλίουκατέκτησε το πρωτάθλημα κορασίδων Πελοποννήσου, ένα μόλις χρόνο μετά την ανάδειξή της ως πρωταθλήτρια Πελοποννήσου, στην κατηγορία των παγκορασίδων, εξασφαλίζοντας την είσοδό της στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος.
Η Γ.Ε.Ν, είναι η μοναδική ομάδα του Ναυπλίου που κατάφερε να βρεθεί στην καλύτερη 12άδα της Ελλάδας, αποδεικνύοντας την πολύ αποτελεσματική δουλειά που γίνεται στις υποδομές του συλλόγου. Αυτή τη στιγμή αριθμείται από 180 αθλήτριες ηλικίας 6-18 χρονών, μέσα σε ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό προπονητικό πρόγραμμα.
Η ιστορία της Ένωσης ξεκινά μόλις το 2006, όπου με προπονήτρια την Κωνσταντίνα Διαμαντή, 20 αθλήτριες του γυμνασίου, όπου αριθμούσε εκείνη τη χρονιά ο σύλλογος, έγιναν η «μαγιά» για να δημιουργηθεί ένας βασικός κορμός, για την ανάπτυξη μιας ομάδας, η οποία μέσα από μεθοδευμένη δουλειά θα φτάσει να είναι ένα πρότυπο ακαδημίας.
Μέσα από σκληρή δουλειά και πολλές ώρες προπόνησης, το 2010 βγήκαν οι πρώτοι καρποί, κατακτώντας την 3η θέση στο final four της Πελοποννήσου, στην κατηγορία των παγκορασίδων, δίνοντας το έναυσμα για τις επιτυχίες που θα ακολουθήσουν. Αξίζει να σημειωθεί, πως η Ένωση συμμετείχε μόνο στο πρωτάθλημα παγκορασίδων, αφού ηλικιακά, η ομάδα είχε δημιουργηθεί στις συγκεκριμένες ηλικίες.
Η 2η «φουρνιά» των τμημάτων υποδομής, κατάφερε το 2011 να φτάσει στη 2η θέση του final four του πρωταθλήματος παγκορασίδων Πελοποννήσου, με τις αθλήτριες να έχουν ηλικία μόλις 12 ετών.
Το 2012 η Γ.Ε.Ν. συνέχισε να βρίσκεται στην ελίτ της κατηγορίας των παγκορασίδων, τερματίζοντας για μία ακόμα φορά στην 2η θέση, με τις συνθήκες να ωριμάζουν, τις αθλήτριες να αυξάνονται στα τμήματα υποδομής και τις απαιτήσεις να μεγαλώνουν.
Έτσι, δημιουργήθηκε μία θυγατρική ομάδα, ο Αθλητικός Όμιλος Ναυπλίου, ένας παλιός σύλλογος που ενεργοποιήθηκε για να εξυπηρετήσει το μεγάλο όγκο αθλητριών, όπου τότε αριθμούσε περίπου 140 αθλήτριες, που επιθυμούσαν να γαλουχηθούν στο άθλημα του βόλεϊ.
Σκοπός και φιλοσοφία του νέου συλλόγου ήταν η πληρέστερη προετοιμασία των αθλητριών, η οποία σε συνάρτηση με την αγωνιστική εμπειρία που θα προσέδιδε, μπορούσε να εμπλουτίσει το δυναμικό της Γ.Ε.Ν., χωρίς να χαθεί ο συναγωνισμός και η υψηλή ικανότητα άθλησης.
Το επιστέγασμα των προσπαθειών ήρθε το 2013, με την ομάδα των παγκορασίδων να κατακτά το πρωτάθλημα Πελοποννήσου και να θέτει ακόμα πιο ισχυρές βάσεις για την συνέχεια.
Το 2014 έφερε την τελευταία και πιο μεγάλη επιτυχία του συλλόγου, με την κατάκτηση του πρωταθλήματος Πελοποννήσου στην κατηγορία των κορασίδων, παίρνοντας το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες της Ελλάδας.
Λίγο νωρίτερα, για πρώτη φορά, η ίδια ομάδα της Γ.Ε.Ν. δοκίμασε τις δυνάμεις της στο πρωτάθλημα νεανίδων, στην προσπάθεια να κερδίσει αγωνιστικές εμπειρίες, όντας η μικρότερη ηλικιακά ομάδα, φτάνοντας στην 4η θέση του πρωταθλήματος Πελοποννήσου, απέναντι σε ομάδες σαφώς πιο έμπειρες και μεγαλύτερες σε ηλικία.
Απομένει το πρωτάθλημα παγκορασίδων, που βρίσκεται σε εξέλιξη, για να ολοκληρωθεί μία ιδιαίτερα επιτυχημένη χρονιά.
Σκοπός και φιλοσοφία του συλλόγου πια είναι να διατηρήσει αυτό τον κορμό δυνατό και αν μπορέσει να τον εξελίξει ακόμα περισσότερο. Όχι μόνο αγωνιστικά, δημιουργώντας ένα γυναικείο τμήμα και φέρνοντας ακόμα περισσότερες επιτυχίες στην πόλη του Ναυπλίου, αλλά διαμορφώνοντας προσωπικότητες με αθλητικά ιδεώδη, παιδιά με όραμα και στόχους, πρωταθλητές στην ψυχή και στο μυαλό…
http://expressnews.gr