Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ

taiped katalipsi nafplio 01
H ιδιαίτερα ενισχυμένη κλειδαριά ασφαλείας της σιδερένιας πόρτας και η ενδεχόμενη ύπαρξη και εσωτερικής ενίσχυσης με μπάρες ασφαλείας, αλλά και η παρουσία στη συνέχεια της αστυνομίας εμπόδισαν μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης Συλλογικοτήτων, Φορέων και Πολιτών Αργολίδας να κάνουν κατάληψη του κτηρίου που είναι προς εκποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ στο Μεγάλο Δρόμο.
Τα μέλη της Ανοιχτής Συνέλευσης είχαν νωρίτερα κατευθυνθεί με πορεία στο σημείο, μετά το τέλος της εκδήλωσης για τις Αγωνιζόμενες Καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών που έγινε στην Πλατεία Δημαρχείου.
Με την παρουσία της αστυνομίας υπήρξαν σπρωξίματα αλλά και συνθήματα από τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι παρέμεναν έξω από το κτήριο, παρά την παρουσία των αστυνομικών. Μόνο όταν αστυνομικός τράβηξε το γκλομπ του, λειτουργώντας εν βρασμώ, απειλήθηκαν ακόμα σοβαρότερα επεισόδια, τα οποία όμως αποσοβήθηκαν χάρη και στην παρέμβαση των ψυχραιμότερων.
Οι συγκεντρωμένοι μετά από αρκετή ώρα αποχώρησαν συντεταγμένα φωνάζοντας συνθήματα και τονίζοντας ότι θα επανέλθουν στο κτήριο, το οποίο θεωρούν δημόσια περιουσία που κατέχει παράνομα το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.