Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Ποιο είναι το σατανικό σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για το Ναύπλιο

26677285
του Γιώργου Νικολόπουλου      
Ενώ περνούν οι μέρες και ενώ το ΤΑΙΠΕΔ και ο ντόπιος Υπουργός αρχίζουν να αφήνουν κάποια παραθυράκια για τα ακίνητα του Ναυπλίου που θα πουληθούν, τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν...
Το σχέδιο είναι από την αρχή καλά μελετημένο από την Κυβέρνηση και το μεσιτικό της γραφείο, το ΤΑΙΠΕΔ. Θα πουλήσουν ετούτη τη στιγμή αυτά που θέλουν (για αργότερα βλέπουμε) και θα τους πούμε κι ευχαριστώ που δεν μας τα πήραν όλα. Παράλληλα, θα νιώθουμε και νικητές, θα πανηγυρίζουμε γιατί κρατήσαμε τα ψίχουλα.
Κατά τη γνώμη μου:
Σε αυτή τη φάση ο κύριος στόχος της Κυβέρνησης, ίσως και ο μοναδικός, είναι να πουληθεί η Καραθώνα. Και δεν θα πει και «όχι» αν της κάτσει και το Κονδύλι ή κανένα οικοπεδάκι στο Ναύπλιο για να βγάλει κανά ψιλό. Και ο πιο άσχετος με το Real estate καταλαβαίνει ότι όλα τα άλλα να προστεθούν μαζί, δεν πιάνουν ούτε το ένα εικοστό της τιμής των 2 χιλιάδων στρεμμάτων της Καραθώνας... Η οποία μάλλον θα διαμελιστεί σε τεμάχια για να πωληθεί αφού είναι πολύ δύσκολη η αγορά της καθ' ολοκληρίαν.
Γιατί λοιπόν συμπεριέλαβαν στη λίστα τα υπόλοιπα ακίνητα; Απλά γιατί μπορούν να αποδειχθούν μπαλαντέρ στις διαπραγματεύσεις τους. Θα δείξουν ότι υποχωρούν σε αυτά, για να νιώσει η τοπική κοινωνία (Δήμος, φορείς και πολίτες) ότι σε κάτι είναι νικήτρια. Έστω στο μικρό. Θα πανηγυρίζει και θα αποκοιμιέται τη στιγμή που το μεγάλο φαγοπότι των επενδυτών θα γίνεται στην Καραθώνα.
Μη μου πείτε ότι, την ώρα που έβαζαν πωλητήριο στον υδροβιότοπο στο Ραμαντάνι, δεν ήξεραν πως είναι αδύνατο να υπάρξει αγοραστής που να αγνοεί ότι ο νόμος τούαπαγορεύει να κάνει εκεί επένδυση. Ο μόνος επενδυτής για το συγκεκριμένο οικόπεδο θα μπορούσε να είναι κάποιος βοσκός για να φιλά τα πρόβατά του (όπως συμβαίνει σήμερα).
Μη μου πείτε ότι την ώρα που έβαζαν στο ΤΑΙΠΕΔ την Ακροναυπλία και τα ξενοδοχεία της δεν ήξεραν ότι κανείς δεν θα πάει να τα αγοράσει. Ποιος υποψήφιος αγοραστής δεν θα ενημερωθεί ότι αυτά είναι νοικιασμένα σε ιδιώτη για πολλά ακόμα χρόνια και πως όταν κάνει έξωση για ιδία χρήση θα μπλέξει σε πολύχρονους δικαστικούς αγώνες. (Εδώ, για έξωση σε δυάρι μπλέκουν με τη Δικαιοσύνη ιδιοκτήτες και ενοικιαστές).
Ο Γιάννης Μανιάτης και το ΤΑΙΠΕΔ εκτός από τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευτούν την ακύρωση πώλησης και του οικοπέδου στον Άγιο Αναστάσιο, για το οποίο έχουν δαπανηθεί 800 χιλιάδες ευρώ για μελέτη αξιοποίησης. Αφού δεν θα δοθεί σε επενδυτή να το κάνει ό,τι θέλει, ας το πάρει τουλάχιστον επιχειρηματίας να το αξιοποιήσει μέσω ΣΔΙΤ...
Εντέλει, ο στόχος τους είναι αυτός: Από τα 8 ακίνητα που θα πωλούσαν, διαπραγματεύονται και τελικά υποχωρούν και αποσύρουν 5-6. Όχι βέβαια την Καραθώνα και κανα δύο τσόντες (για ξεκάρφωμα)... Δήμος, φορείς, πολίτες, οικολόγοι, υποστηρικτές του πολιτισμού θα πανηγυρίζουν, θα θεωρούν νίκη που από το ολότελα παίρνουν την ...Παναγιώταινα. Θα νιώθουν δικαιωμένοι παρόλο που κοιτάζοντας το δέντρο έχασαν το δάσος!
http://argolika.gr/