Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΝΑΥΠΛΙΟ 23/7/2014



Argolikeseidiseis.gr

Δεύτερη κατά σειρά λαϊκή συνέλευση φορέων, πολιτών και συλλογικοτήτων, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τετάρτης 23 Ιουλίου στο θεατράκι του ΟΣΕ στο Ναυπλιο για να οργανώσουν τις επόμενες δράσεις ενάντια στο ξεπούλημα
δημοσίων εκτάσεων από το ΤΑΙΠΕΔ.



Παρών στη συγκέντρωση ήταν ο βουλευτής Αργολίδας του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Κοδέλας , ο εκλεγμένος περιφερειακός σύμβουλος  Γ. Γαβρίλος και ο επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού ΑΥ.Ρ.Α Π.  Κοκκινόπουλος, ο εκλεγμένος δημοτικος σύμβουλος Γ.Γκιόλας, το μέλος του συντονιστικού Γ. Ταραβίρας κ.α
Ανακοίνωση του συντονιστικού αναφέρει: 

"Παραλίες, οικόπεδα και κτίρια της Αργολίδας που ανήκουν στο Δημόσιο, έχουν συμπεριληφθεί στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ για να πουληθούν σε ιδιωτικές εταιρίες, υποτίθεται «για την αποπληρωμή του Δημόσιου Χρέους» (με εξοργιστικές φορολογικές απαλλαγές και «ευκολίες» πληρωμής).

Σύσσωμη η κοινωνία της Αργολίδας πρέπει να αντιδράσει. Να πει «όχι» στα σχέδια πώλησης της δημόσιας περιουσίας, να αγωνιστεί για τη ματαίωσή τους. 
Μέχρι αυτή τη στιγμή, στη λίστα έχουν μπει ολόκληρη η παραλία της Καραθώνας, αυτή στο Κονδύλι αλλά και τρεις στην Ερμιονίδα (Σαλάντι, Θερμησία, Σαμπάριζα) καθώς και 105 στρέμματα από τον υδροβιότοπο στο Ραμαντάνι. Ακόμη, τα τρία ξενοδοχεία του συγκροτήματος «Ξενία» και κτίριο στην παλιά πόλη του Ναυπλίου, τρία οικόπεδα κοντά στον Άγιο Αναστάσιο Ναυπλίου, άλλα δύο στο Άργος. To κτίριο στη Β. Κωνσταντίνου και δύο οικόπεδα στο Ναύπλιο, ήδη βρίσκονται σε ηλεκτρονική δημοπρασία στο ίντερνετ και είναι στην διάθεση του οποιουδήποτε να τα αγοράσει.

Η πώλησή τους θα έχει επιπτώσεις στην οικονομία, το περιβάλλον, την καθημερινότητα των πολιτών… 
Οι μεσίτες του ΤΑΙΠΕΔ μάλιστα, προτείνουν στους υποψήφιους αγοραστές, εγχώριους και αλλοδαπούς, τους τρόπους αξιοποίησης της «επένδυσής» τους: Να δημιουργήσουν πολυτελή ξενοδοχεία, παραθεριστικά σπίτια, καφετέριες, εστιατόρια και κάθε είδους κέντρα διασκέδασης δίπλα στο κύμα, καταστρέφοντας όχι μόνο την οικιστική αισθητική της περιοχής αλλά ακόμα και καταφύγια αποδημητικών πουλιών. Οικονομικά, η δημιουργία τους θα σημάνει το τέλος της μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και της μικρής ντόπιας επιχείρησης εστίασης."

Σε συνεντευξη τους, ο βουλευτής Αργολίδας Δ.Κοδέλας και το μέλος του συντονιστικού της λαϊκής συνέλευσης Γ.Ταραβίρας αναφέρθηκαν στην σημερινή ανακοίνωση του υπουργού ΠΕΚΑ και βουλευτή Αργολίδας Γ.Μανιάτη και τόνισαν πως αν ισχύει η δήλωση του κ. Μανιάτη άμεσα θα πρέπει να αποσυρθούν από την λίστα τα τρία ακίνητα που ήδη εχουν βγει στο "σφυρί" από το ΤΑΙΠΕΔ και έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΕΤΑΔ. 

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις τους παρακάτω: