
Καλησπέρα σας,
Σχετικά με το δημοσίευμα που αφορά τραυματισμό ψαρά στο Τολό από σκυλόψαρο και καθώς αναφέρονται ανακρίβειες που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τα εξής:
1. Το ψάρι αλιεύτηκε από επαγγελματία αλιέα σε απόσταση μεγαλύτερητων 10 μιλίων από το Τολό.
2. Η μεταφορά του έγινε στο λιμάνι του Τολού όπου και τεμαχίστηκε
3. Ο αλιέας ουδέποτε τραυματίστηκε. Ελαφρύ τραυματισμό υπέστηκάποιος από τους παρευρισκόμενους που δοκίμασε, πιθανόν από περιέργεια ,να ανοίξει το στόμα του ψαριού. Όπως γίνεται αντιληπτό μία τέτοια ενέργειαενέχει κινδύνους και δεν προτείνεται σε κανέναν ακόμα και αν πρόκειται γιανεκρό σκυλόψαρο καθώς μόνο το βάρος των σαγονιών σε συνδυασμό με ταδόντια του μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό.
Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον τραυματισμό, από τη στιγμή τηςδιακομιδής και έπειτα, του τραυματία στο νοσοκομείο Ναυπλίου δεν γνωρίζουμεάλλα θα θέλαμε να διευκρινιστούν τα γεγονότα προς αποφυγή εντυπώσεων. Αυτήβέβαια είναι η ευθύνη των δημοσιογράφων που ασχολούνται με το εκάστοτε θέμα,και που στην προκειμένη περίπτωση δεν διασταύρωσαν τις πληροφορίες σχετικά μετο συγκεκριμένο περιστατικό. Παρακαλώ να δημοσιευτεί το παρόν προκειμένου ναδιασαφηνιστεί η αλήθεια.
Για τον Σύλλογο Επαγγελματιών Τολού
Κώστας Γεωργιδάκης