Τρίτη 15 Απριλίου 2014

Το Ναύπλιο "αγκάλιασε" τον Χατζιδάκι και αγάπησε τον Vivaldi!

Το Ναύπλιο "αγκάλιασε" τον Χατζιδάκι και αγάπησε τον Vivaldi! - Mε μεγάλη επιτυχία συνεχίστηκε στην Αργολίδα το Φεστιβάλ Πελοποννήσου.


Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο (12 και 13 Απριλίου 2014) το
πολιτιστικό διήμερο του Φεστιβάλ Πελοποννήσου με τη συμμετοχή τοπικών χορωδιών και φιλαρμονικών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας.
Με γενικό τίτλο των μουσικών εκδηλώσεων "Ο Χατζιδάκις αγαπούσε τον Vιvaldi" το πολιτιστικό διήμερο του Ναυπλίου φιλοξένησε, στην επιβλητική αίθουσα του Βουλευτικού, τη γνωστή σοπράνο κ. Ιωάννα Φόρτη που τη συνόδευε η Αθηναϊκή Μανδολινάτα "Νικόλαος Λάβδας". Αξίζει να σημειωθεί ότι τις μουσικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πελοποννήσου παρακολούθησε πλήθος κόσμου που έμεινε κατενθουσιασμένο τόσο από το πρόγραμμα των τοπικών μουσικών σχημάτων την πρώτη μέρα όσο και από τη συναυλία της Αθηναϊκής Μανδολινάτας το βράδυ της Κυριακής.
Το πρόγραμμα του Σαββάτου (12/4/14) παρακολούθησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Τάσο Χειβιδόπουλο.
Με δηλώσεις του στα ΜΜΕ της Αργολίδας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υπογράμμισε το σπουδαίο πολιτιστικό έργο που επιτελείται μέσα από τα ειδικά προγράμματα της Περιφέρειας και τόνισε ότι ο τομέας του πολιτισμού αποτελεί βασική προτεραιότητα για την Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου. "Επενδύουμε έμπρακτα στον πολιτισμό, ενισχύουμε τα τοπικά μουσικά - χορωδιακά σχήματα και ενθαρρύνουμε με κάθε τρόπο τις πολιτιστικές πρωτοβουλίες του τόπου μας" δήλωσε ο κ. Πέτρος Τατούλης ο οποίος συνεχάρη δημόσια όλους τους μουσικούς που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις του Ναυπλίου.
Το φεστιβάλ Πελοποννήσου θα συνεχίσει το μουσικό του σεργιάνι στις γειτονιές της Πελοποννήσου με επόμενο σταθμό τη Λακωνία στις αρχές του Μαΐου.
Την ευθύνη της διοργάνωσης του Φεστιβάλ Πελοποννήσου έχει αναλάβει η "Αναπτυξιακή Πάρνωνα", στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΧΟΡΩΔΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ», του Ε.Π. «ΔΕΠΙΝ 2007-2013», το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ.