Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Οι παραλίες είναι για το λαό.. και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών


Οι παραλίες είναι για το λαό.. και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών

Βάσει των αποφάσεων της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, Κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ, με την πρόφαση «της αποπληρωμής του χρέους» ετοιμάζονται να ξεπουλήσουν στο βωμό των ιδιωτικών συμφερόντων δεκάδες παραλίες σε ολόκληρη την Πελοπόννησο.

Μόνο για τον νομό Αργολίδας η Κυβέρνηση έχει βγάλει στο σφυρί μέσω του ΤΑΙΠΕΔ 2.731 στρέμματα δημόσιας περιουσίας. Συγκεκριμένα ολόκληρο τον κόλπο της Καραθώνας, παραλιακή έκταση στο Κονδύλι, καθώς επίσης και εκτάσεις στο Σαλάντι, Κινέττα, και Πόρτο-Χέλι στην περιοχή της Ερμιονίδας.

Ως περιφερειακό σχήμα δηλώνουμε ότι θα αντιπαλέψουμε με κάθε μέσο μαζί με τις τοπικές κοινωνίες και τους εργαζόμενους κάθε ενέργεια που οδηγεί στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Καταγγέλλουμε την ιδιωτική κερδοσκοπική «αξιοποίηση» του αιγιαλού και των παραλιών μας, όπως αυτή εννοείται με το ξεπούλημα του εθνικού δημοσίου πλούτου και με την καταπάτηση κάθε λογής περιβαλλοντικών και χωροταξικών ρυθμίσεων σε βάρος του λαού.

Όσο κι αν κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν το ξεπούλημα σαν ανάπτυξη και επενδύσεις γνωρίζουμε καλά ότι οι ιδιωτικοποιήσεις αυτές σημαίνουν περιορισμένη πρόσβαση στις παραλίες για τον κόσμο, περιβαλλοντική υποβάθμιση για χάριν του κέρδους, και ιδιαίτερα επικερδείς μπίζνες για το κεφάλαιο με μισθούς πείνας για τους εργαζόμενους.


Θέση μας είναι πως ο αιγιαλός ανήκει στον λαό. Πρέπει να είναι προσβάσιμος και απελευθερωμένος από ιδιωτικά συμφέροντα έτσι ώστε να αξιοποιείται ως ελεύθερος δημόσιος χώρος για τις ανάγκες όλων (προοριζόμενος για αθλητισμό, αναψυχή, πολιτισμό, χώρους πρασίνου, κ.α.).