Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013

O NIKOS ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ

«Παίζοντας» με τις δυάδες

Δυάδες ρίσκου, δυάδες… από ημίχρονα και άλλα πολλά για σήμερις.

Από τα πέντε ματς του σημερινού προγράμματος της SuperLig, «ζεστός» είμαι μόνο για τον άσο της Σίβασπορ και, εν δυνάμει (από 1.60 και πάνω) για το διπλό της Γαλατασαράι. Η έλευση του Ρομπέρτο Μαντσίνι στον πάγκο, σε συνδυασμό με το 2-2 με τη Γιουβέντους, άλλαξαν προς το καλύτερο την ψυχολογία της πρωταθλήτριας. Σαφώς και δεν είναι προς... υποτίμηση (όχι του… Στουρνάρα!) η Ακισάρ αλλά υπάρχει μεγάλη διαφορά ποιότητας και ας παρατάσσεται... κομμένη στα χαφ (άνευ Μέλο και Ινάν) η πρωταθλήτρια. Αποδεκτό το διπλό αλλά με minimum τιμή το 1.60, παρακάτω απλώς δεν κάνει.

Για τη Γαλατασαράι υπάρχει και το ασιατικό -0,75 (1.81 στη NetBet): πληρώνεται ολόκληρο το ποσό εάν η ομάδα κερδίσει με διαφορά 2 ή περισσοτέρων τερμάτων. Εάν κερδίσει με διαφορά 1 γκολ κερδίζουμε το 50% του μέγιστου πιθανού κέρδους.

Σταθερότητα αναζητά η Σίβασπορ που έχει ποιοτικό ρόστερ, επιθετική λογική στο παιχνίδι της και πολλές λύσεις από τον πάγκο ενώ στην Γκεντσλέρ… γκρίνια, γκρίνια, στο τέλος κάτι θα κερδίσει η Γκεντσλέρ (πάντως με τη Φενέρ ορθώς διαμαρτυρήθηκε), δεν παύει όμως αγωνιστικά ως τώρα να σκορπίζει τον προβληματισμό.

Στην πορτογαλική Primeira Liga, πρώτη μου επιλογή είναι ο άσος της Ζιλ με την Πάκος. Σε αποδόσεις αουτσάιντερ κυκλοφορεί ο άσος της Ζιλ, η οποία ήταν ανώτερη των αντιπάλων της στα τελευταία δύο ματς αλλά περιορίστηκε σε ισοπαλίες. Από συνεχή ματς σε Πορτογαλία και Ευρώπη έρχεται η Πάκος, δίχως να έχει πολλές εναλλακτικές από τον πάγκο αλλά σταδιακά η απόδοσή της βελτιώνεται, στα τελευταία τρία δεν έκανε ήττα και η μόνη νίκη ήρθε έστω και με αυτογκόλ στο 88’. Προσωπική μου άποψη είναι ότι ο άσος για την ξεκούραστη Ζιλ ενάντια σε μια Πάκος που ακόμη «ψάχνει» αγωνιστική ταυτότητα, αποτελεί ξεκάθαρη επιλογή.

Για τη Ζιλ υπάρχει και το ασιατικό +0,25 (με απόδοση 1.81 στη NetBet): κερδίζουμε ολόκληρο το ποσό εάν η ομάδα κερδίσει. Σε περίπτωση ισοπαλίας πληρωνόμαστε το 50% του μέγιστου πιθανού κέρδους.

Στο Νασιονάλ – Μπράγκα, παρά την ήττα από τη Σπόρτινγκ (για μια ώρα αγώνα έπαιζε με δέκα) η Μπράγκα σε καλή κατάσταση είναι, η Νασιονάλ ανεβασμένη και εικάζω πως το ματς ξεκινά από το 1-1 άρα ξεκινάμε ποντάρισμα από το goal/goal. Εξ αρχής «έβλεπα» διπλό, μεσοεπιθετικά η Μπράγκα κατεβάζει μια χαρά σύνθεση. Ωστόσο ξέμεινε από στόπερ και αφενός αυτό… βοηθά στο προτεινόμενο (και πονταρισμένο από μένα) goal/goal, αφετέρου με κάνει ευλόγως διστακτικό για το διπλό. Για να επιβεβαιωθεί, θα χρειαστούν τουλάχιστον δύο, ίσως και τρία γκολ από πλευράς «αρσεναλίστας». Πάμε ρε Εντίνιο…!

Υπάρχει κι ένα fun bet: ο άσος της Αρούκα! Εξωφρενικές οι αποδόσεις με το διπλό πολύ χαμηλά και τον άσο ως και… 10.00. ΟΚ, μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας αλλά η Πόρτο, που νίκησε με… δεκανίκια την Γκιμαράες και έχασε από την Ατλέτικο, είναι φερέγγυα ενάντια στη σκληροτράχηλη Αρούκα; Είτε σε λογική fun bet πας στην καλοπληρωμένη διπλή (1Χ) είτε πάσο. Προσωπικά μου αρέσουν τα ρίσκα και, διάολε, κάποια στιγμή θα χάσει (49 ματς και συνεχίζει!), δεν θα χάσει; Τροφή για σκέψη, αυτή η Αρούκα έχει ήδη ξεπεράσει κάθε προσδοκία (αναμενόταν πολύ χειρότερη).

Κατά τα λοιπά…
* Καλή χρυσή και άγια η Νόριτς αλλά η Τσέλσι άρχισε να παίρνει μπροστά. Αρχισε; Ρισκάρω πάντως με διπλό από ημίχρονο. Για να βγει καλή τιμή στο ασιατικό χάντικαπ (1.95 στη NetBet) υπάρχει και το 0-1, ήτοι πληρώνεται ολόκληρο το ποσό εάν η ομάδα κερδίσει με διαφορά 2 ή περισσοτέρων τερμάτων. Εάν κερδίσει με διαφορά 1 γκολ το ποσό που στοιχηματίσαμε επιστρέφεται.
* Ισοπαλία στο «Ρέχενμποοχ» μεταξύ Ζούλτε και Σταντάρ. Γιατί όχι; Αμφότερες έπαιξαν, και δεν νίκησαν, στο Γιουρόπα Λιγκ την Πέμπτη και ειδικά το 1-1 της Σταντάρ με την Ελφσμποργκ απαιτεί πλέον… διαχείριση μετά το 9/9 στο πρωτάθλημα.
* H Παρί είναι κλάσεις ανώτερη φέτος από τη Μαρσέιγ αλλά αμυντικά δεν είναι τόσο φερέγγυα. Κράτησα το goal/goal και με fun bet σκοράκι 1-1.
* Δεν ήταν τόσο κακός ο Λεβαδειακός με τον Απόλλωνα και το τελικό 4-2 έχασε δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα. Η Καλλονή κουβαλάει δυο ήττες στη σειρά και ο Κομπότης σε αυτά τα ματς έχει τον τρόπο του. Γιατί δεν παίζω ΠΑΟΚ; Η απάντηση ΕΔΩ!
* Η Κατάνια έδειξε βελτίωση στο τελευταίο παιχνίδι και ίσως να την πετύχουμε στην αγωνιστική της άνοδο, η Τζένοα έχει πολλές ελλείψεις στο παιχνίδι της και νέο προπονητή. Ασος.

Αναλυτικά οι σημερινές μου προτάσεις στο bxpbet.com.

Νίκος Μποζιονέλος
https://www.facebook.com/nikbozo

Twitter: @nikbozo