Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

O MANIATHΣ ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΕ ΤΟ "ΙΜΑΤΙΟ"


Τελέστηκαν τα εγκαίνια του νέου χώρου της κοινωνικής δομής διανομής ρουχισμού «Ιμάτιο» που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. 
Η τελετή αγιασμού έγινε πρίν από λίγο από τον Σεβ. Μητροπολίτη Βελεστίνου κ. Δαμασκηνό. 
Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ο εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Αθήνα Σεβ. Μητροπολίτης Γουινέας κ. Γεώργιος, ο Μητροπολίτης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνός, ο Μητροπολίτης Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, εκπρόσωποι κομμάτων, η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κα. Γκουτζαμάνη, ο πρ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Τέντες, ο Διοικητής της Ασφάλειας Αττικής και πλήθος κόσμου.
Να αναφερθεί ότι ο νέος χώρος βρίσκεται στην οδό Σαρρή 30, πίσω από την πλατεία Κουμουνδούρου. 
Στο χώρο αυτό συγκεντρώνονται ρούχα, υποδήματα και κλινοσκεπάσματα σε άριστη κατάσταση από ενορίες, ιδιώτες και εταιρείες και διανέμονται στη συνέχεια σε συνανθρώπους μας που παραπέμπονται εκεί από την κοινωνική υπηρεσία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Οι αυξανόμενες ανάγκες που διαπιστώνονται και η ανάγκη μιας ανταπόκρισης με σεβασμό στην αξιοπρέπεια των συνανθρώπων μας, οδήγησαν στην απόφαση μεταστέγασης της κοινωνικής δομής «Ιμάτιο» και ενός νέου ξεκινήματος.