Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

O NIKOS ΜΠΟΖΙΟΝΕΛΟΣ ΣΑΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑΜΕΙΟ

Για να ανέβει το Yield

Επειδή το να είσαι προληπτικός είναι… κανόνας στο στοίχημα

Επειδή το να είσαι προληπτικός είναι… κανόνας στο στοίχημα, από σήμερα και καταμέτρηση του Yield: είναι ο καθαρός δείκτης κέρδους του παίκτη, και υπολογίζεται ως πηλίκο των καθαρών κερδών προς το συνολικό ταμείο του παίκτη, την παρούσα φάση. Αν, για παράδειγμα, ένας παίκτης έχει ξεκινήσει με 1,000 και έχει φτάσει στα 1,500, τότε το Yield του είναι 1500-1000= 500 (καθαρό κέρδος)/ 1500 (συνολικό ταμείο)= 0,33 x 100 = 33%. Ο δείκτης Yield χρησιμοποιείται για να παρουσιάσει την επιστροφή χρημάτων που λαμβάνει ο παίκτης, ως προς τα πονταρίσματα του.

Μπάνκα
(από 1/2/2013)
Αρχικό ταμείο
2.000 μονάδες
Τρέχον ταμείο
2.176,2 μονάδες
Yield
8,81%

Στο 8,81% ξεκινά το ο Yield. Με στόχο να ανέβει σύντομα…

Τουρκία: δεν έχω πολλά να προσθέσω εν συγκρίσει με τις αναλύσεις που έκανα για τα τέσσερα σημερινά ματς στο kingbet.net. Το Τραμπζονσπόρ – Κόνιασπορ το άφησα τελείως στην άκρη, προς το 2-3 γκολ το βλέπω ενώ ο άσος είναι χαμηλός. Αν το βρείτε κάπου, any time σκόρερ Φάνη Γκέκα: ίσως ήρθε ώρα για να… ξεμπουκώσει.
Στο Γκεντσλερμπιρλιγκί – Φενερμπαχτσέ, με τις αμέτρητες γκέλες που έχει κάνει στην επαρχία η Φενέρ δεν είναι για να την ποντάρεις, πολλώ δε μάλλον τόσο χαμηλά. Επειδή όμως η Φενέρ είναι… κούκλα μπροστά και «πανούκλα» αμυντικά, πόνταρα το over 1,5 στο ημίχρονο και τίποτε άλλο (over 2,5 τελικό, όσοι επιθυμείτε).
Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν στοιχηματικά τα άλλα δύο. Στο Ελαζίγκ η Ελαζίγκσπορ μου δείχνει ακόμη πως «ψάχνεται» αγωνιστικά, προφανώς το γνωστό μπλοκάκι του Τροντ Σόλιντ δεν έχει γεμίσει από σημειώσεις. Η Σίβασπορ έχασε από την Κασίμπασα στη Σεβάστεια αλλά, με την επάνοδο του Ουτάκα (θα υπάρχει και ο Τζιμπούρ στον πάγκο) έχει περισσότερες λύσεις και ο Ρομπέρτο Κάρλος έχει φτιάξει μια ομάδα με επιθετική φιλοσοφία. Ωστόσο αμυντικά είναι αφερέγγυα. Διπλό και over οι σκέψεις.
Κασίμπασα – Εσκισεχίρσπορ: αμφότερες με ποιότητα και επιθετική αποτελεσματικότητα, το να μπουν γκολ εκατέρωθεν είναι πιθανό αλλά το momentum είναι με τη γηπεδούχο. Προς τα αριστερά οι τιμές με 2.25+ στον άσο, η Κασίμπασα δείχνει σε εξαιρετικό momentum και την κρατάω για ποντάρισμα σε καλή απόδοση στηριζόμενος στο ότι η άμυνα της «Ες-Ες» δεν έχει ακόμη βρει… χημεία. Στο 3.70 το combo (συνδυασμός) άσου και over για όποιον το επιθυμεί (μια ματιά του έριξα, δεν το πόνταρα αυτό, σκέτο… άσο).

Βέλγιο: η Λιρς σκόραρε και με τη Γάνδη και με την Κλαμπ Μπριζ, ασχέτως αν έχασε. Και σήμερα λογικά θα χάσει με την Αντερλεχτ, το στοιχηματικό ερώτημα είναι αν θα σκοράρει, το οποίο πιστεύω και ποντάρω.

Γερμανία: ότι έχω ένα κόλλημα με τη Βέρντερ (η ομάδα που συμπαθώ στη Γερμανία), το… έχω. Ακόμη ισοπαλία δεν έχει φέρει, με το Αμβούργο έπαιξε σαν μικρή ομάδα (σκοράρω, κλείνομαι κι άλλο και βάζω και δεύτερο) ενώ η Νυρεμβέργη έχει σκοράρει και στα οκτώ παιχνίδια εναντίον της Βέρντερ από τότε που προβιβάστηκε στην Bundesliga, το 2009! Συν ότι δεν έχει νίκη ακόμη, με τέσσερις ισοπαλίες στην πρώτη εξάδα.
Σκέψεις; Ασο επειδή αν σκοράρει πρώτη η Βέρντερ, θα το πάρει. Οποτε δέχτηκε γκολ πρώτη, δεν πήρε πόντο. Ή μήπως ήρθε η ώρα για να κάνει… σεφτέ η Νυρεμβέργη; Ή ίσως πάρει στην ισοπαλία, που το συνηθίζει φέτος η Νυρεμβέργη και δεν έχει φέρει ακόμη η Βέρντερ;
Γαμώτο δεν είναι να μπλέκεις… Φάω δεν φάω το κεφάλι μου, κράτησα την ισοπαλία.

Δανία: χωρίς ήττα στα τελευταία τρία και με έξι σερί g/g η Εσμπιεργκ, από δύο νίκες και ήττες στα τελευταία τέσσερα η Σοντερίσκε η οποία εκτός έχει σκοράρει και τις τέσσερις φετινές αναμετρήσεις της. Εξ ου και κράτησα το over.

Ελλάδα: ο Αρης… χάρισμά σας. Στο Απόλλων – Λεβαδειακός ίσως έχει τύχη το 0-0, απλώς το αναφέρω δεν το πόνταρα. Αστέρα διπλό σε λογική fun bet στη Λεωφόρο όπου ο ρέφερι Ανδρέας Παππάς έχει παρελθόν… αποβολών με τους «πράσινους» (Βιτόλο στην Ξάνθη, Καντέ με Ολυμπιακό Βόλου), συν ότι ψάχνω για αποβολή παίκτη των γηπεδούχων. Αλλά δεν βρήκα αποδόσεις, οπότε ως εναλλακτικό πήγα στο 3.75 του καταλογισμού πέναλτι! Too much; Ο Παναθηναϊκός με Παναιτωλικό και ΟΦΗ κέρδισε αποβολές πιο εύκολα κι από ό,τι περίμενε η Λεωφόρος…
Πλην Αστέρα, ποντάρω και ΠΑΣ: δυνατός στην έδρα του, καλή ομάδα ενώ οι επιλογές του Χρήστου Πανόπουλου στην Ξάνθη ξενίζουν αφού από τον αμυντικογενή Καραγεωργίου πήγε στον λάτρη του επιθετικού ποδοσφαίρου Μάουρερ.

Ισπανία: η απόδοση του άσου της Θέλτα είναι σχετικά καλή για να την αγνοήσω. 3/3 ισοπαλίες στο Βίγο είναι πολλές, ο Χάβι Γράθια έχει δουλέψει αρκετά στην ψυχολογία και η Ελτσε ακόμη προσαρμόζεται στην κατηγορία (εξ ου και δεν έχει νίκη).

Ιταλία: κλασική μου τακτική να αναζητώ κάθε Κυριακή μια ισοπαλία από το πρόγραμμα, πέρυσι απέδιδε αρκετά. Για φέτος το ξεκινάω από σήμερα με το Κατάνια – Κιέβο, η γηπεδούχος παίζει με άγχος, η Κιέβο είναι σε καλύτερη κατάσταση, το έδειξε κόντρα στη Γιουβέντους και μπορεί να πάρει αποτέλεσμα.

Ολλανδία: αδικούν οι αποδόσεις την Καμπούρ η οποία παίζει στο «Αμπε Λένστρα» με τη Χέρενφεεν στο ντέρμπι μεγάλου μίσους της επαρχίας Φρίσλαντ στη βόρεια Ολλανδία. Οι δύο ομάδες συναντιούνται έπειτα από 13 χρόνια, sold out στο γήπεδο με 1.200 οπαδούς της Καμπούρ. Παίρνει για κόντρα.


Αναλυτικά οι σημερινές μου προτάσεις στο bxpbet.com

Νίκος Μποζιονέλος
https://www.facebook.com/nikbozo

Twitter: @nikbozo