Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

Διαμαρτυρία γιατρών Γ.Νοσοκομείου Ναυπλίου


ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΠΡΟΣ
6η ΥΠΕ
Υπουργείο Υγείας

ΘΕΜΑ: Λειτουργία Αξονικού τομογράφου στις γενικές εφημερίες της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.

Έχουμε την τιμή να σας γνωρίσουμε ότι έχουν γίνει επανειλημμένες συναντήσεις με τον Διοικητή του Ενοποιημένου Νοσοκομείου Αργολίδας κο Αρχοντα Ιωάννη με θέμα την λειτουργία του Αξονικού τομογράφου στις γενικές Εφημερίες της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου.


Σε όλες τις παραπάνω συναντήσεις που έχουν ξεκινήσει τουλάχιστον 2 χρόνια και πλέον, ο διοικητής έχει δεσμευτεί να μένει ανοικτός και προσβάσιμος ο αξονικός τα Σαββατκύριακα ευθύνης της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου και να καλύπτονται τα επείγοντα περιστατικά. Στην πράξη αυτό δεν έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα και είμαστε αναγκασμένοι να εφημερεύουμε χωρίς αυτό το τόσο σπουδαίο διαγνωστικό απεικονιστικό μέσον θέτοντας καθημερινά σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Με μεγάλη έκπληξη βλέπουμε ακόμα και σήμερα ότι το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Σεπτεμβρίου στο πρόγραμμα εφημεριών δεν αναφέρεται πουθενά το ακτινολογικό τμήμα εφημερίας για τις επείγουσες αξονικές και καλούμεθα να διαχειριστούμε κακώσεις, τραύματα και άλλα επείγοντα περιστατικά χωρίς την συμβολή της επείγουσας απεικονιστικής εξέτασης.

Προφανώς ο διοικητής αγνοεί συστηματικά τις εκκλήσεις μας και συντάσσει το εφημεριακό πρόγραμμα παραβιάζοντας ουσιαστικές αρχές τραύματος και επείγουσας Χειρουργικής.


Ναύπλιο 13/09/2013
www.ygeianet.gr