Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

ΕΡΜΙΟΝΙΔΑ: Διώχνουν 6.000 μπάλες σκουπίδια. Παραμένουν άλλες 24.000


Το σχέδιο της προγραμματικής σύμβασης,  που συνέταξε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, «για λόγους δημοσίας υγείας» , σχετικά με την μερική απομάκρυνση σύμμεικτων απορριμμάτων του Δεματοποιητή, από την χωματερή των Διδύμων,  ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο  του Δήμου Ερμιονίδας ( Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου).  
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων,  το εν λόγω πρόγραμμα, (με λοιπούς συμβαλλόμενους,  την Π.Ε. Αργολίδας και τον ΦΟΔΣΑ),  έχει την δυνατότητα να μεταφέρει και  να αποθέσει, σε νόμιμους χώρους εκτός Αργολίδας, έξι χιλιάδες περίπου δέματα σύμμεικτων απορριμμάτων,  από τα σχεδόν …τριάντα χιλιάδες , που στοιβάζονται μέχρι σήμερα, στη  χωματερή των Διδύμων…

Η σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης του Δήμου Ερμιονίδας, για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων», προϋπολογίστηκε στις  διακόσιες χιλιάδες ευρώ, με την οικονομική συμμετοχή του Δήμου,  να ανέρχεται στις σαράντα έξι χιλιάδες ευρώ. Οι  6.000 μπάλες απορριμμάτων- προϊόντα της δεματοποίησης, αν όλα εξελιχθούν ομαλά και προχωρήσει άμεσα η Περιφέρεια Πελοποννήσου  στην εκτέλεση του έργου, αναμένεται να αρχίσουν να απομακρύνονται, από τον Πολύπαθο «Σταυρό» των Διδύμων, μέσα στον προσεχή Οκτώβριο.

enimerosipeloponnisou.blogspot.gr