Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Ανάστατη η εκπαιδευτική κοινότητα, για το "πλεονάζον προσωπικό", στην Αργολίδα

Αναστάτωση και αβεβαιότητα επικρατεί στους εκπαιδευτικούς της Αργολίδας και όχι μόνο, έπειτα από την συμπλήρωση συγκεκριμένων στοιχείων που ζητήθηκε από τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να καταδειχθεί η πραγματική εικόνα για τα κενά, αλλά και το πλεονάζον προσωπικό.
Το πλεονάζον εκπαιδευτικό προσωπικό στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης Αργολίδας αγγίζει τα 250 άτομα  περίπου (με κάθε επιφύλαξη  ο  αριθμός,  διότι  δεν  υπάρχει  επίσημη  ενημέρωση του  argolida-net από  κάποιον  αρμόδιο), σύμφωνα με τις καταγραφές  βάσει  των οδηγιών υπολογισμού που έβαζε η έκτακτη εγκύκλιος του υπουργείου Παιδείας.
Η ανησυχία εντείνεται, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η συγκέντρωση στοιχείων είναι πιθανό να έχει σχέση με υποχρεωτικές μεταθέσεις, διαθεσιμότητες (εφεδρείες) ή ακόμη και με απολύσεις.
Προκύπτουν εύλογα ερωτήματα, τα οποία δεν έχουν επισήμως απαντηθεί, όπως:
- Τι ακριβώς θα γίνει με τους εκπαιδευτικούς που πλεονάζουν;
- Ποια θα είναι η τύχη των εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, των οποίων οι θέσεις ουσιαστικά καταργούνται με την ενσωμάτωση των σχολείων ειδικής αγωγής στα σχολεία γενικής παιδείας;
- Τϊ θα γίνει με τις ειδικότητες; Θα διατηρηθούν ή θα καταργηθούν;
Πάντως η ΕΛΜΕ υποστηρίζει ότι το ηλεκτρονικό σύστημα εισαγωγής των δεδομένων που χρησιμοποιήθηκε έχει στηθεί με τέτοιο τρόπο που να οδηγεί στον στόχο του υπουργείου, που είναι η συρρίκνωση του διδακτικού προσωπικού. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πλεονάζον προσωπικό σε όλη τη χώρα φτάνει τις 12.000. Το ερώτημα είναι πώς θα καλύψει το υπουργείο τον Σεπτέμβριο τα λειτουργικά κενά που προκύπτουν; Διότι ένας μεγάλος αριθμός από τους καθηγητές που εμφανίζονται τώρα ως πλεονάζον προσωπικό, τον Σεπτέμβριο καλύπτει τα εκατοντάδες κενά που προκύπτουν.