Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

 Η Δημοκρατική Αριστερά Αργολίδας καλωσορίζει στην Αργολίδα και στην πόλη του Ναυπλίου τον κ. Σαμαρά και τον κ. Τσίπρα, οι οποίοι τις επόμενες μέρες θα μιλήσουν σε κομματικές συγκεντρώσεις των δύο μεγαλύτερων σε κοινοβουλευτική δύναμη κομμάτων. Θεωρούμε λοιπόν μεγάλη ευκαιρία για την περιοχή μας να μπορέσουμε να ακούσουμε από τους δύο αρχηγούς τις θέσεις τους όχι μόνο για τα γενικότερα πολιτικά θέματα που θα αναπτύξουν, αλλά και για σοβαρότατα τοπικά ζητήματα που χρήζουν επίλυσης. 
Ενδεικτικά αναφέρουμε κάποια από τα θέματα που απασχολούν τους Αργολιδείς, που θεωρούμε πιο κρίσιμα και για τα οποία η Δημοκρατική Αριστερά έχει λάβει θέση και έχει αγωνισθεί: 

Ανάβαλος: Περιμένουμε τις δεσμεύσεις για το εάν θα προχωρήσουν και ολοκληρωθούν τα έργα του Αναβάλου, με αλλαγή της φιλοσοφίας της μελέτης ώστε να μην απαιτείται κατασπατάληση ενέργειας που θα καταστήσει την τιμή πώλησης του νερού στους αγρότες απαγορευτική. 

Χωροταξικός σχεδιασμός . Τα σχέδια στους περισσότερους τέως Καποδιστριακούς Δήμους δεν έχουν προχωρήσει. Περιμένουμε έναν ολοκληρωμένο χωροταξικό σχεδιασμό για τη βιομηχανία, τον τουρισμό, τις υδατοκαλλιέργειες, τις χρήσεις γης στις αγροτικές περιοχές. 

Φυσικό αέριο: Δεν έχουμε μέχρι σήμερα ακούσει το ο,τιδήποτε από τα δύο μεγάλα κόμματα για το εάν και πότε το φυσικό αέριο θα φθάσει στις επιχειρήσεις και στα νοικοκυριά της Αργολίδας. 

Καραθώνα: 
Αναμένουμε τις συγκεκριμένες προτάσεις των δύο μεγάλων κομμάτων για το πώς βλέπουν τη σημαντική αυτή παραλία του νομού μας. Η τοπική κοινωνία στο σύνολό της σχεδόν, θέλει την Καραθώνα ελεύθερη και προσβάσιμη σε όλους, την παραλιακή ζώνη αδόμητη και ταυτόχρονα να παύσει η απαράδεκτη σημερινή κατάσταση με τον ανεξέλεγκτο σκουπιδότοπο και τις καταλήψεις από ιδιώτες δημοσίων χώρων. 

Σιδηρόδρομος: 
Επιθυμούμε να ακούσουμε τις δεσμεύσεις των αρχηγών για την επαναλειτουργία του τρένου προς Αργος και Ναύπλιο. 

Πάταξη της μαύρης και αδήλωτης εργασίας: Απαιτούμε την εντατικοποίηση των ελέγχων για το θέμα αυτό που δημιουργεί τεράστια προβλήματα σε εργαζόμενους αλλά και αθέμιτο ανταγωνισμό σε υγιείς και σωστές επιχειρήσεις. Οι πολιτικοί αρχηγοί πρέπει να δεσμευθούν πάνω στο σοβαρό αυτό θέμα 

Αεροδρόμιο: Η έλλειψη αεροδρομίου στην περιοχή μας αποτελεί ένα τεράστιο κώλυμα για την ανάπτυξη του τουριστικού τομέα. Αναμένουμε και επ΄ αυτού τις απόψεις των κκ Σαμαρά και Τσίπρα. 

Η Δημοκρατική Αριστερά Αργολίδας θεωρεί ότι ο διάλογος και η αποτύπωση συγκεκριμένων θέσεων, βοηθάει στην επίλυση των προβλημάτων των πολιτών. Με αυτό το σκεπτικό δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε οποιαδήποτε κομματική αντισυγκέντρωση ή παράλληλη κομματική εκδήλωση κατά τις ημέρες παρουσίας των δύο πολιτικών αρχηγών στο νομό μας. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ