Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

Χ.Γραμματικόπουλος: "Tο διοικητικό πρωτοδικείο θα μείνει στο Ναύπλιο - Δεν παραχωρούμε δημοτικά ακίνητα στο κράτος"


Δελτίο τύπου

Η γρήγορη αντίδραση και η ρεαλιστική πρόταση του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Χρήστου Γραμματικόπουλου για το ζήτημα της στέγασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου απέφερε καρπούς αποτρέποντας τα χειρότερα.

Καταρχάς χάρη στο έγκαιρο αίτημά του (από τις 2/4/2013), με το οποίο ζήτησε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, η Δημοτική Αρχή «ξύπνησε» και το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Σε αυτή τη συνεδρίαση, ο Χρήστος Γραμματικόπουλος πρότεινε να χρησιμοποιηθούν κρατικά ακίνητα, όπως για παράδειγμα το κτίριο στη Βασιλέως Κωνσταντίνου του Υπουργείου Οικονομικών και σε καμία περίπτωση να μην παραχωρούνται ακίνητα του Δήμου για τη στέγαση μίας κρατικής υπηρεσίας, όπως εν προκειμένω είναι το Διοικητικό Πρωτοδικείο. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο κ. Κωστούρος είχε προτείνει την παραχώρηση δημοτικών ακινήτων, όπως είναι τμήμα του γηροκομείου, την καφετέρια Corfu κ.ά.

Ο Χρήστος Γραμματικόπουλος κατά τη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση χαρακτηριστικά τόνισε:

«…Το Διοικητικό Πρωτοδικείο βάση Προεδρικού Διατάγματος εδρεύει στο Ναύπλιο. Επομένως, έμμεσοι εκβιασμοί περί απομάκρυνσής του δεν περνούν. Αρκετά έπαιξαν με την πρώτη πρωτεύουσα της νεότερης Ελλάδος. Παράλληλα, δεν είναι δυνατόν το Κράτος από τη μία να πετσοκόβει χρηματοδοτήσεις προς τον Δήμο και τους δημότες και από την άλλη να ζητά από τον Δήμο να του λύσει δικά του οικονομικά θέματα, όπως είναι η στέγαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Ασφαλώς και είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε και να συμβάλλουμε στη λύση του προβλήματος, όμως δεν είναι δυνατόν να παραδίδουμε δημοτική περιουσία και δημοτικά ακίνητα με τόση ευκολία. Υπάρχουν κρατικά ακίνητα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση του Πρωτοδικείου, όπως για παράδειγμα το ακίνητο στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου που ανήκει στο Υπουργείο Οικονομικών…»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
«ΝΑΥΠΛΙΟ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ»

Χ. ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
Επικεφαλής Ελάσσονος Αντιπολίτευσης