Παρασκευή 12 Απριλίου 2013

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


ΣΤΟΧΟΣ Η ΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ
Στη χειραγώγηση της νεολαίας και την ενσωμάτωσή της σε αντιλαϊκές και αντιδραστικές πολιτικές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αποσκοπούν οι ενέργειες του δημάρχου Άργους-Μυκηνών και του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας.
Τη στιγμή που στις Σχολικές Επιτροπές δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για τις βασικές λειτουργικές δαπάνες , υπάρχουν μαθητές που υποσιτίζονται, το πετρέλαιο στα σχολεία δινόταν με το σταγονόμετρο και τα καλοριφέρ λειτουργούσαν ελάχιστες ώρες, ο δήμαρχος Άργους πλήρωνε την 5νθήμερη εκδρομή των μαθητών Λυκείων, μεταβάλλοντας τους μαθητές σε χειροκροτητές της πολιτικής του , ψαρεύοντας μελλοντικούς ψηφοφόρους.
Αναπαράγεται έτσι μέσα από την Τ.Α και με τη συνενοχή του σχολείου άκρατος εθνικισμός , σοβινισμός και μεγαλοϊδεατισμός, που αποσκοπεί να διεγείρει το μίσος ενάντια σε άλλους λαούς και να στεριώσει στη συνείδησή τους την αντίληψη της πολιτισμικής υπεροχής, κάνοντας τα παιδιά εύκολη λεία φασιστικών αντιλήψεων.
Οι νέοι έχουν ανάγκη από την εκδρομή που θα τους προσφέρει γνώση, αλλά και ξεγνοιασιά, χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Θα τους δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζουν την Ιστορία και τον πολιτισμό , να βλέπουν τα σπουδαία επιτεύγματα της ανθρωπότητας, να μαθαίνουν ότι όλος αυτός ο πολιτισμός είναι δημιούργημα των λαών, να διαπαιδαγωγούνται με τις αξίες και τα ιδανικά της εργατικής τάξης.
Aπό την άλλη πλευρά, την Τρίτη 9/4, ο αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κάλεσε τα δεκαπενταμελή μαθητικά συμβούλια των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Αργολίδας σε ένα προσχηματικό διάλογο - απάτη, που στόχο έχει να συγκαλύψει, να αποπροσανατολίσει από τα πραγματικά προβλήματα της εκπαίδευσης , αναζητώντας «συμμάχους»  ανάμεσα στους μαθητές για όλες τις προωθούμενες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις και το ρόλο που φιλοδοξεί να παίξει η περιφέρεια σε αυτές, με στόχο τη χειραγώγηση της νεολαίας στις αντιλαϊκές επιλογές της ΕΕ.
Είναι απολύτως ψεύτικο και υποκριτικό το ενδιαφέρον του για την παιδεία γιατί είναι υποστηρικτής και θιασώτης μιας πολιτικής που οδηγεί στη φτώχεια, την εξαθλίωση το λαό, γυρίζει πολλές δεκάδες χρόνια πίσω το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, καταδικάζει τη νέα γενιά να ζήσει μια χαμοζωή, πολύ χειρότερη από αυτή των γονιών της.
Βάζει πλάτη να περάσουν οι πολιτικές της Ε.Ε και του κεφαλαίου την ώρα που προωθούνται συμπτύξεις τμημάτων, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών και οι μαζικές μετακινήσεις τους σε όλη την Ελλάδα, πληρωμή του κόστους των βιβλίων από τους γονείς, τα σχολεία να λειτουργούν με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια αναγκάζοντας ,τους γονείς να βάλουν το χέρι ολοένα και πιο βαθιά στην τσέπη, αλλά και τα ίδια τα σχολεία να αναπτύξουν επιχειρηματική δράση με συνέπειες, όπως αυτές στο χώρο της υγείας.
Απέναντι σε αυτά τα προβλήματα, μπορούμε με ενότητα, αλληλεγγύη και συντονισμένο αγώνα να παλέψουμε για ένα πραγματικά ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΧΟΛΕΙΟ . Γιατί το δικό μας παρόν το γνωρίζουμε το βιώνουμε. Ξέρουμε ότι το μέλλον των παιδιών θα είναι χειρότερο. Τώρα ενωμένοι για την διεκδίκηση μιας αξιοπρεπούς ζωής για τις οικογένειες μας και ένα σίγουρο μέλλον για τα παιδιά μας.
Συσπείρωση με το ΠΑΜΕ, αγώνας και ρήξη πριν είναι αργά.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ